home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Kamperen bij de boer in Wichmond, oktober 2009

Op donderdag 8 oktober 2009 staan we met 24 equipes op de mincamping “Warnstee” bij Wichmond in Gelderland. Na een regennacht op woensdag is het gelukkig droog en zonnig en we beginnen het evenement met ’s morgens  gezamenlijk in de kring koffie drinken. Donderdagmiddag is er nog geen programma en velen verkennen de prachtige omgeving met o.a. in de buurt het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst en de omgeving van Vorden met de kastelenroute.

Donderdagavond opent Hans het evenement in de recreatieruimte en bespreekt het programma en belooft ons een ‘Bourgondisch’ weekend. Daarna is het nog lang erg gezellig, bovendien heeft de campinghouder Karaoke apparatuur en draait muziek waar wij de tekst moeten inzingen.

Vrijdagmorgen vertrekken we per fiets naar Zutphen. Om 11 uur liggen er drie fluisterboten gereed om ons rond te varen door de wateren (Berkel) van Zutphen. We zien vanaf het water de vele markante huisjes en gebouwen van Zutphen en omdat Zutphen een Hanzestad was, zijn er nog veel historische gebouwen aanwezig.

Vrijdagavond is in de recreatieruimte een zgn. hutselpanavond. Een buffet met diverse soorten vlees en salades moeten we zelf bakken in de hutselpan; een grote ronde bakplaat. Iedereen eet zijn buikje rond en het blijft nog lang gezellig.

Zaterdag hebben we een tijd om onze voortent en luifel af te breken voor het vertrek morgen. Echter de meeste worden verrast door een regenbui, net voordat het doek droog zou zijn.

Zaterdagmiddag heeft de boer een boerenmidgetgolf circuit uitgezet in de wei naast de camping. In groepjes nemen we de tien holes, waarbij we naast de telling van het aantal slagen per persoon, ook bij iedere hole de groep een vraag moet beantwoorden over oude agrarische gebruiksvoorwerpen.

Zaterdagavond heeft men in de recreatieruimte een frituur ingericht, waar we ‘gezond’ kunnen smullen! Tevens worden de prijswinnaars met de meeste goede antwoorden van het midgetgolf bekent gemaakt en ze ontvangen miniatuur klompjes als toepasselijke prijs.

Zondagmorgen alweer de dag van vertrek. Tijdens een heerlijke brunch sluit Hans het evenement en bedankt ook het camping echtpaar dat ons fantastisch verzorgd heeft en zij ontvangen het ABC-vaantje.
Luc bedankt de organisatie; Lia,Thea, Jan en Hans voor de prima organisatie van het evenement – Kamperen bij de Boer.