home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Weekendevenement in Wichmond

9 tot en met 12 oktober 2014


Op donderdag 9 oktober staan we met vijftien caravans op de VEKABO camping de Warnstee in Wichmond (de Achterhoek Gld.). We staan rondom op een mooi veldje gezellig bijeen. Na een mooie nazomer in september heeft het weer een stapje terug gedaan. We hebben aangenaam herfstweer; een buitje en een beetje zon bij goede temperaturen van 18-20°C.

1Donderdagmorgen drinken we gezamenlijk koffie in de gezellige kantine van de camping. Hans opent het evenement en vertelt in het kort het activiteiten programma. Het organisatie team is deze keer Hans en Lia met de campingeigenaars Simone en Evert.
Donderdagavond hebben we een gezellige avond in de campingkantine. We spelen het Roodkapjespel, bekend van het TV programma van Paul de Leeuw.
Drie koppels spelen tegen elkaar, waarbij ze de namen van BN’ers of ABC’ers moeten raden. De partner mag in de 1ste ronde een paar aanwijzingen geven, de 2de ronde slechts één aanwijzing en in de 3de ronde slechts een gebaar. Na een zware strijd worden de winnaars het koppel Jan en Nannie.

2Vrijdagmiddag 10 oktober, rijden we met de huifkar in twee groepen naar Vierakker. De camping heeft een huifkar met twee Friese trekpaarden. Met Evert op de bok brengt hij ons naar de St Williborduskerk in Vierakker. Volgens velen de mooiste kerk in de Achterhoek. De katholieke kerk is nog in zijn oorspronkelijke staat omdat de reformatie aan de kerk voorbij gegaan is. Dit kwam omdat tijdens de reformatie de kerk privé bezit was van de adellijke familie baron van der Heijden. De kerk is gebouwd in 1870. We krijgen van een gids een rondleiding in de kerk en de gids vertelt ons de 3geschiedenis van de kerk en geeft uitleg wat we zien. De kerk bezit prachtige altaren en beelden en mooie gebrandschilderde ramen. Er is ook een antiek doopvont en we zien ook de ruimte om te biechten. Na de kerk bezichtiging wandelen we terug via een mooie route door het bos, waarna we weer opgehaald worden met de huifkar, die ons terug naar de camping brengt.
’s Avonds in de kantine frituurtje; er wordt frites en snacks gebakken. Iedereen geniet van het eten en de gezelligheid. Daarna kijken we op een groot scherm voetbal, Nederland verslaat Kazachstan met 3-1.

Zaterdagmorgen fietsen we naar de Koi-stal in Baak; een kwekerij en verkoop van Koi- karpers. We krijgen uitleg over de Koi-karper, die gekweekt wordt in Japan. We lopen langs waterbakken met allerlei soorten en maten Koi-karpers.

4Zaterdagmiddag heeft Evert een kunst vogel op een paal gezet en we gaan koningsschieten; het schieten met een buks op de vogel. Het is een spel of sport dat we bij de ABC voor het eerst beoefenen. Er wordt fanatiek door iedereen geschoten. Na ca. twee uur en iedereen zeven schietbeurten begint het te regenen, dus stoppen we. De vogel is al behoorlijk gehavend. Zondag wordt bekend gemaakt dat Helma de grote winnares is. Zij had geen enkele misser en schoot dus zeven keer raak!
Zaterdagavond, een leuke feestavond, want we barbecueën in de kantine, waar een grote afzuigkap hangt. Simone heeft voor allerlei soorten vlees, hapjes en sauzen gezorgd. Alles smaakt heerlijk. Een feestelijk dessert aan het eind sluit de avond af. Met een drankje erbij blijft het nog lang gezellig.

5Zondag, 12 oktober alweer de laatste dag. We krijgen een lekker ontbijt in de kantine, waarna Hans het evenement sluit en Simone en Evert bedankt voor alle goede zorgen. Jan, onze voorzitter, bedankt namens alle deelnemers, het organisatie team; Evert, Simone, Hans en Lia.
Einde van een leuk evenement en tevens het laatste ABC-evenement in 2014!