home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Verslag van het evenement Wichmond, 10-13 okt.2013

Op donderdag 10 oktober staan we met 16 equipes op camping de Warnstee in Wichmond (Gld). We staan gezellig rondom  op het campingveld. We beginnen donderdagmorgen met koffiedrinken bij de organisatie. Ondanks de slechtweer voorspelling zitten heerlijk in de zon. Hans opent het evenement en vertelt in het kort het programma. Het evenement heet Low Budget, dus op alle kleintjes wordt gelet om het zo goedkoop mogelijk te houden. Ook de camping werkt mee door een lage overnachtingprijs te vragen.

In de middag maken we fietstocht in de mooie omgeving van de Achterhoek. In de namiddag gaan we klootschieten. De camping eigenaars  brengen ons naar een stille weg, waar we het klootschiet spel kunnen spelen. De dames spelen tegen elkaar en ook de heren spelen tegen elkaar. Onderweg is er een korte stop, want krijgen we een drankje van de camping. ‘s Avonds is in de kantine van de camping een frituurtje en eten we frites met snacks. Het wordt een gezellige avond.

Vrijdag, een regendag, maar gelukkig hebben we een excursie bij de klompenfabriek van Nijhuis in Beltrum. Allereerst wordt in ontvangstruimte verteld over de geschiedenis en de vervaardiging van de houten klomp. De belangrijkste afzetgebieden voor de klomp zijn; om op te lopen en als souvenir. Daarna lopen we door de fabriek en zien het maakproces van boomstam tot klomp. Alle klompen worden machinaal vervaardigd. Alle klompen worden daarna nog 1 week in een grote loods gedroogd. Na afloop bezoeken we nog de fabriekswinkel en er worden diverse klompen door ons gekocht.
's Avonds hebben we eerst in de campingkantine een ABC-tje en daarna is er een hutselpan avond. In twee grote pannen mogen we onze eigen stukken vlees barbecueën. Later op de avond kijken we op een groot scherm naar de voetbalwedstrijd Ned. Hongarije.

Zaterdag, gelukkig is de regen gestopt, want we gaan  in Doesburg een stadswandeling maken met een gids. Er zijn twee vrouwelijke gidsen en dus wordt de groep gedeeld in twee groepen. Doesburg is een oud-Hansestad en heel rijk aan oude gebouwen. We wandelen door oud-Doesburg en onze gids weet ons veel van de historie en over de oude gebouwen te vertellen. Tijdens de wandeling stoppen we even want onze gids schenkt ons een Doesburger likeurtje in.  Aan de einde van de wandeling krijgen we nog een snoepje; een Doesburgertje.
's Avonds gaan we gezellig naar de campingkantine voor een spelletjes avond. Het is gezellig en er wordt onder andere gesjoeld, gekaart, ge-Keezed en gebiljart.

Zondag, 13 oktober al weer de laatste dag. Buiten regent het behoorlijk, dus de tent of luifel gaat nat mee in de caravan.
De organisatie heeft een heerlijke brunch in de campingkantine geregeld.
Daarna bedankt Hans de campingleiding; Simone en Evert, voor de fijne samenwerking en overhandigt een bloemetje en een drankje.
Hans maakt ook de uitslag van het klootschieten bekend en alle winnaars krijgen gezonde verrassing. Daarna bedankt Hans een ieder voor zijn komst en wenst iedereen goed reis naar huis en hoopt iedereen volgend jaar weer te zien op een evenement.
Jan, bedankt namens de deelnemers en het bestuur de organisatoren; Lia, Hans, Marijke en Johan voor het geslaagde evenement in Wichmond. Zij ontvangen als dank het koperen ABC-plaatje en een bloemetje en een wijntje.
Einde van een gezellig evenement en tevens einde een mooi caravanjaar met de ABC caravanclub.