home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Evenement Vuren, 31 augustus tot 7 september 2013


vuren-3We staan met 14 caravans en campers op camping “de Lievelinge” in Vuren. Nel neemt ook deel en logeert in een blokhut bij ons in de buurt.

De camping heette vroeger het Lingebos en was van Staatsbosbeheer. In 2012 is de camping verkocht aan een aantal jonge ondernemers. Hierdoor is de camping veranderd van een grijze, eenvoudige camping naar een gevarieerde, hippe camping met allerlei bijzondere kampeermiddelen. We staan gezellig bijeen op 2 veldjes. De organisatoren Bert, Corrie, Jack en Els staan op een klein veldje ernaast met meer stroom (16A).

Op zaterdag begint het evenement met koffiedrinken bij de organisatoren. ‘s Avonds opent Bert het evenement in het camping restaurant Cantina Favourita. Bert heet iedereen hartelijk welkom en vertelt beknopt het programma van deze week. Daarna heeft Corrie een aantal puzzels opgehangen aan de wand, die we moeten oplossen. Het is gezellig en iedereen is druk met het oplossen van de vragen.

Zondag staat een fietstocht langs de Linge op het programma. We fietsen naar Spijk en nemen daar het fietspontje. We fietsen prachtig langs de Linge tot het 2de pontje bij Heukelum. Eerst drinken we daar koffie, voordat we overgezet worden. Daarna fietsen we naar fort Vuren aan de Waal en bezoeken het fort met zijn kille soldatenverblijven. We zitten gezellig op het terras van fort Vuren, waar een muziek trio optreedt met Franse muziek. Na een kleine 30 km arriveren we weer op de camping.

Maandag maken we een heerlijke wandeling door het mooie Lingebos. Het aangelegde bos met de waterpartijen is ontstaan door zandafgravingen t.b.v. de A15, waardoor er een mooi recreatiegebied ontstond in de randstad. Na ca 2 uur wandelen zijn we terug op de camping. In de namiddag is er een gezellig ABC’tje, waarbij de organisatoren voor de hapjes zorgen.
 
vuren-1Dinsdag het is heerlijk zomerweer geworden en we vertrekken met de fiets naar de veerboot  Gorinchem-Woudrichem-Loevestijn. We varen eerst naar slot Loevestijn; het 650 jaar oude slot dat ligt waar Maas en Waal samenkomen. Na de koffie op het terras, bezoeken we het museum over de geschiedenis van het slot en daarna bezoeken we het kasteel zelf. Enthousiast vertelt de gids over slot Loevestijn en het verhaal van de ontsnapping van Hugo de Groot vanuit Loevestijn in een boekenkist. We bezoeken het kasteel. Na slot Loevestijn varen we terug en stappen uit in Woudrichem. We lopen door het historische stadje Woudrichem en nuttigen een ijsje op het terras. Aan het einde van de dag varen we terug naar Gorinchem en fietsen naar de camping.

Woensdag we ontvangen van de organisatoren een wandelroute door de vesting Gorinchem, waarin allerlei vragen zijn opgenomen. Het is mooi zomerweer en we wandelen de route door de historische oude stad op zoek naar de antwoorden op de vragen. We zien nu echt hoe leuk de vesting Gorinchem is en welke mooie oude gebouwen er staan. Na afloop leveren we de antwoorden in bij de organisatoren Bert en Corrie. Aan het einde van de middag is er wederom een gezellig ABC’tje.

vuren-4Donderdag vandaag staat het glasmuseum en de glasblazerij in Leerdam op het programma. We fietsen eerst naar het pontje in Heukelum en daarna langs de Linge naar Leerdam. Het is weer een hete zomerdag. Na de koffie bezoeken we de tentoonstelling in het glasmuseum. Na de lunch rijden we door naar de glasblazerij in Leerdam. We zien glasblazers aan het werk. Ze zijn bezig een grote glazen vis te maken. Het is indrukwekkend hoe men geleidelijk de vis opbouwt, totdat er een echt kunstwerk is ontstaan. ’s Avonds gaan we met zijn allen pannenkoeken eten in het restaurant buiten de camping.

Vrijdag vandaag een vrije dag en gelegenheid om tent of luifel droog in te pakken. ’s Avonds een gezellige avond in de kantine van de camping. Bert maakt bekend wie de meeste goede antwoorden heeft bij de stadswandeling. Bep en Jo worden 1 en 2. Ook bedankt Bert de campingbaas voor de goede samenwerking en deze ontvangt het ABC-vaantje. Corrie geeft de antwoorden van de puzzels van Zaterdagavond. Jack en Els zijn de winnaars, maar willen als mede-organisatoren niet voor de prijzen meedoen. Winnaars worden nu Bep en Helma, die een prijsje ontvangen.
 
vuren-5Zaterdagmorgen, de laatste dag en voor de meesten de dag van vertrek. Om 10.00u is er in het restaurant Cantina Favourita een gezamenlijk ontbijt.
Tenslotte bedankt Bert iedereen voor de gezellige week en wenst ons een goede reis naar huis.
Jack bedankt namens alle deelnemers en het bestuur Bert en Corrie voor de organisatie. In het bijzonder bedanken Jack en Els als mede-organisatoren Bert en Corrie voor de goede samenwerking in de uitvoering van het evenement. Bert en Corrie ontvangen bloemen en een fles wijn en natuurlijk het bekende koperen ABC-plaatje.


Einde van een fijn en gezellig weekevenement in Vuren bij Gorinchem.