home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Weekend Brabant in Udenhout van 10 – 13 april 2008

Er hebben zich 36 equipes aangemeld, echter door ziekte moeten twee equipes verstek laten gaan, zodat we met 34 equipes op camping Duinhoeve in Udenhout staan. De camping is mooi gelegen aan het natuurpark – de Loonse en Drunense duinen. Het weer voorafgaande aan de week van het evenement was bar en boos, echter tijdens het evenement schijnt de zon volop en is het de hele week droog.
Voorafgaande aan het evenement hebben de meeste vroegkomers de omgeving al aardig met fiets en auto verkend.

Op donderdagmorgen is het gezamenlijk koffie drinken met een plak cake op het veldje. Donderdagavond is in het zaaltje van het Kinderparadijs op de camping de officiële opening door Toos. We worden meteen aan het werk gezet want de organisatie heeft op de camping in het halfduister een puzzeltochtje uitgezet, waarbij men van de opgehangen plaatjes de bijbehorende Nederlandse plaatsnamen moet raden. Nadien is het in het zaaltje nog lang gezellig en worden we door de organisatie op een drankje en een hapje getrakteerd.

Vrijdagmorgen 09.30 uur vertrekken we naar Hedel om boerengolf te spelen. De spelregels worden uitgelegd en we krijgen een kopje koffie met een snee krentenmikke. We worden in groepjes van vijf personen verdeeld en we lopen de wei in gewapend met een golfstick, dit is een houten stok met aan het uiteinde een klein klompje. Verder wordt het boerengolf spel gespeeld met een kleine leren bal. Het parcours bestaat uit tien holes die honderden meters uit elkaar liggen in de weilanden met hier en daar een sloot ertussen. We spelen in groepjes van twee tegen elkaar en het aantal slagen om de hole te bereiken wordt geteld. Halverwege krijgen we een boerenijsje. Om twee uur is iedere groep klaar, een beetje vermoeid van het lopen en soppen door de weilanden. Tenslotte krijgen we boerensoep met een broodje.
Vrijdagavond in het restaurant van de camping is de Algemene Leden Vergadering. Het verslag hiervan is te lezen in Caravaria.

Zaterdag staat er een fietstocht door de Loonse en Drunense duinen op het programma met onderweg puzzels en vragen. Er worden groepen gemaakt van acht personen en iedere tien minuten vertrekt er een groep. Na 10 km is er de eerste stop en moeten de vragen ingeleverd worden. We ontvangen een envelop met nieuwe vragen.

We krijgen een hapje en een drankje en moeten  twee opdrachtjes uitvoeren – een parcours lopen met prismabril en lopen met een bal tussen twee buiken. Voor de volgende stop beantwoorden we de vragen uit de envelop en we komen aan voor de tweede stop bij het huis van een dochter van Toos en Leo. We krijgen koffie met een broodje en we moeten een legpuzzel oplossen. We leveren de antwoorden in en ontvangen de volgende envelop met vragen.
We fietsen terug naar de camping waar we de derde vragen worden ingeleverd. Einde van een leuke fietstocht van 28 km door de Loonse en Drunense duinen.

Zaterdagavond is in het restaurant de feestavond met veel muziek en er wordt volop gedanst. Ook maakt de organisatie de winnaars bekend van de puzzelwandeltocht, de boerengolf en de fietstocht. Verder verrassen Gré en Toos ons met het optreden van twee nonnen. Om 24.00 uur is het feest voorbij en iedereen gaat vermoeid naar de caravan.

Op zondagmorgen is voor de sportievelingen een duinwandeling.
Rond de middag is de afsluiting van het evenement. Na een broodje kroket en een leuk aandenken aan het evenement, sluit de organisatie – Toos, Leo, Gré en Ton – het prima geslaagde evenement.
Hans bedankt hen namens het bestuur.