home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Sneekweek van 9 tot 17 september 2006

Op zaterdag 9 september zijn 40 equipes gearriveerd voor de “ Snitswike2006 ” op camping “de Potten” in Offingawier aan het Sneekermeer.

Onze plaatsen op de camping zijn gelegen aan het water en de haventjes van de camping. Ook het weer heeft zich gelukkig verbeterd na een natte augustusmaand en de zon schijnt volop. De weersverwachtig was dat we een warme nazomerweek zullen krijgen, wat later ook helemaal bewaarheid werd.
Na de opening van het evenement op zaterdagavond en het gezellig bijpraten in het restaurant van de camping, wordt op zondag de omgeving verkend per fiets. In IJlst hebben we een koffiestop en genieten van de omgeving en het mooie zomerweer.

Zondagavond worden we door de organisatoren getrakteerd met een gezamenlijk diner in het restaurant.

Op maandagmorgen fietsen we naar Sneek om zowel het “Weduwe Joustra Beerenburg” –fabriekje als het Fries Scheepvaart museum te bezoeken. Na afloop worden we uitgenodigd om de Beerenburg en de Beerinnenburg te proeven. Velen van ons hebben daarna in het winkeltje een flesje drank gekocht om er thuis nog eens lekker van te genieten.

Dinsdag staat in Workum het Jopie Huisman museum en in Hindeloopen het Friese Schaatsmuseum op het programma. Met de auto gaan we erheen en bewonderen de schilderijen over de alledaagse dingen en mensen van Jopie Huisman. In het schaatsmuseum zien we een bonte verzameling van Friese houten schaatsen, maar ook de ontwikkeling tot de klapschaats. Ook zien we veel schaatsfoto’s van vroeger in het mooie Friese landschap.

Op woensdag zijn we al vroeg op en gaan aan boord van de pleziervaartboot “de Nostalgie”. We varen van het Sneekermeer, door het prinses Margrietkanaal, via het Pikmeer bij Grouw naar Earnewoude. Na een kort verblijf in Earnewoude gaan we met de bus terug naar de camping.

’s Middags krijgen we bericht dat ons oud-bestuurslid Kees van Maarseveen is overleden, wat bij velen een diepe indruk maakt.

Op donderdag arriveren de laatste deelnemers van ons evenement. Na een gezellig, maar een ingetogen Happy Hour, genieten we ’s avonds van een Grieks buffet, verzorgd door onze meester-kok Hans, zijn hulpkoks en de snijmeisjes.

Vrijdag staat een bezoek aan het kameleondorp in Terherne op het programma. Vooraf reed langs onze caravans veldwachter Zwart uit de boekjes- De Schippers van de Kameleon. Eén van ons- Johan- werd gearresteerd omdat zijn caravan geen achterruit bezat en moest mee met de veldwachter in de politieauto. Na het bezoek aan het kameleondorp gingen de dames een wandtegel beschilderen en de heren voeren op een platbodemschuit op het meer van Terherne. Op de boot hoorden we veel over de avonturen in de jeugdboekjes en zagen de plekjes in Terherne, waar het zich zou hebben afgespeeld.

Zaterdag werd een bezoek gebracht aan het
ir Woudagemaal in Lemmer. Het is het grootste, nog operationele, pompgemaal ter wereld wat door stoom wordt aangedreven. Het komt in werking als in natte regentijden het waterpeil te hoog wordt en de gemalen in Stavoren en Lauwersoog op hun maximum capaciteit zitten.

Op de terugweg hebben we nog het kleine stadje Sloten bezocht met zijn schilderachtige vaart.

Zondag werd in het restaurant het evenement afgesloten. De organisatoren An, Els, Dick en Piet werden in het zonnetje gezet voor de geweldige week in Friesland. Daarna kreeg iedereen een brunch maaltijd, zodat we met een gevulde maag weer huiswaarts konden gaan.