home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Verslag Weekendevenement Sevenum van 8 tot 11 april 2010

Op donderdag 8 april staan we met 37 caravans en drie campers op camping de Schatberg in Sevenum. Iedereen wordt verwelkomd met koffie en cake. De organisatoren hebben op het centrale veldje twee partytenten opgebouwd en er staan acht praattafels, zodat iedereen gezellig met elkaar kan buurten en droog staat. Het motregent en de party tenten met de praattafels komen goed van pas.

Donderdagmiddag is het droog geworden en we maken een verkenningsfietstocht door de Peel naar Griendsveen. Jack vertelt onderweg over het ontstaan, de geschiedenis en de ontginning van de Peel. We bezoeken Griendsveen en zien wat de gebroeders van der Griend hebben laten bouwen ten behoeve van de turfindustrie, die hier was van 1850 tot 1940.

Donderdagavond, in de grote zaal van de camping, is de officiële opening van het evenement door Jack. Er worden twee DVD's vertoond over de Peel, die ooit gemaakt zijn door Omroep Brabant met reporter René Bastiaanse. Wilt U ze nog eens bekijken, gaat dan naar de volgende websites:
http://www.omroepbrabant.nl/?news/101214412/Aflevering+24+Helenaveen+en+Griendtsveen.aspx    en
http://www.omroepbrabant.nl/?news/99863902/Aflevering+33+De+Groote+Peel.aspx

Na de pauze draaien we een DVD, gemaakt door Wim, van een aantal ABC-evenementen.
Vrijdagmorgen, het is mooi weer, en we gaan op de fiets naar America, waar het Peelmuseum is. Na de ontvangst met koffie en vlaai, worden we in groepen verdeeld en van gidsen krijgen we een rondleiding door het Peelmuseum. Het Peelmuseum bestaat uit 3 delen: de loods, de schuur en de buitenwei. We krijgen veel informatie over het barre leven van de werkers in de Peel destijds.

Vrijdagmiddag is op het veld bij de organisatie een gezellig ABC’tje. Het zonnetje erbij en door de acht praattafels kan iedereen gezellig bijpraten met een drankje. De organisatie heeft voor hapjes met worst en kaas gezorgd.
Na afloop gaan velen naar het campingrestaurant, want het is er die avond onbeperkt schnitzel eten.
Vrijdagavond hebben de organisatoren zes bowling banen gereserveerd op de camping. Velen proberen hun bowling talenten uit en Jan Duin met de hoogste score.

Zaterdagmiddag rijden we naar Asten, waar het Natuur en Klokken museum is. De organisatie heeft een financiële meevaller, want het is museum weekend, waardoor we voor de halve prijs naar binnen kunnen. Het museum bestaat uit drie gedeelten; dieren in de Peel, klokken en beiaard, en een inheemse tuin. Vooral de gids in het klokken museum weet iedereen in zijn rondleiding te boeien.

Zaterdagavond wordt het serieuzer, want het is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Het is een constructieve vergadering en er worden belangrijke beslissingen genomen, zodat hopelijk de toekomst van de ABC-club beter gewaarborgd zal worden. Tijdens de ALV krijgen Jack en Els tot hun verrassing een oorkonde uitgereikt voor tien keer organisatie van een evenement. Ook Leen van Loveren wordt bedankt voor de acquisitie van advertenties.

Na de vergadering wordt op veler verzoek de DVD gedraaid van het recente evenement in Bloemendaal.
Zondagmorgen, al vroeg op pad naar Ospel, naar het nationaal park ‘de Groote Peel’. Met de groep doen we de wandeling van één uur, die gedeeltelijk over knuppelbruggetjes gaat. Onderweg op de uitkijktoren een groepsfoto gemaakt.

Zondagmiddag, in het restaurant, is de sluiting van het evenement. Na een eenvoudige lunch, sluit Wim het evenement af met een korte terugblik op de activiteiten van dit evenement. Namens het bestuur bedankt Luc de organisatoren: Els, Minie, Jack en Wim voor het geslaagde evenement. Zij ontvangen een bloementje en een fles wijn.

Alle deelnemers ontvangen tenslotte van de organisatie een leuke attentie uit de Peel.