home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
Nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Weekevenement Moezel in Senheim-Duitsland

23 september 2005 tot en met 30 september 2005

Op donderdag 23 september hadden zich 38 caravans verzameld om deel te nemen aan een weekje Moezel op de camping ‘ Holländische Hof’ te Senheim in Duitsland. Velen hadden voorafgaande aan de openingsdatum al volop genoten van het prachtige nazomerweer en van de schitterende omgeving aan de Moezel.

De week werd donderdagavond feestelijk geopend. Ons huisorkest zorgde voor de muzikale omlijsting samen met zangeres Jeanne. Ook werden we die avond verrast door twee dames, die verdreven van de Keilenweg in Rotterdam, nu op zoek waren naar klanten aan de Moezel! De volgende dag werd een bezoek aan het stadje Cochem gebracht. Allereerst was er een stadsrondwandeling met een gids, die veel vertelde over het ontstaan en de geschiedenis van Cochem.

‘s Middags hadden we een rondvaart op de Moezel met de boot en zagen de prachtige omgeving vanaf de Moezel zelf. De dag werd besloten met een hapje en een drankje tijdens een gezellig Happy Hour bij de caravans. Op zaterdag werd gestreden om het kampioenschap Jeu de Boules. Later in de week werd bekend dat Leo van Ierssel als eerste was geëindigd en de wisselbeker een jaar mag houden. ’s Avonds met de bus naar het stadje Neef gegaan om deel te nemen aan de wijnfeesten. Met veel wijn, muziek en gezelligheid hebben we het wijnfeest in het stadje Neef gevierd.

Zondags hebben velen rondgefietst, de dag werd beëindigd met een spetterend Happy Hour(s) met muziek van ons huisorkest. Voorafgaande aan deze week had de organisatie bij de dorpsbakker een reuze krentenbrood laten bakken en aan elk equipe werd gevraagd om het gewicht van het brood te schatten. Tijdens het Happy Hour werd het echte gewicht bekend gemaakt (2750 gram). Zowel Els (van Jack) als Loes (van Henk Klein) hadden het best geschat (50 gram ernaast) en wonnen de gedeelde eerste prijs. De maandag had de organisatie een ‘vrije’ dag. Wij hadden de stad Koblenz bezocht met zijn beroemde ‘Deutsche Eck’ en oude Altstadt.

Dinsdags stond een bezoek aan het wijnmuseum in Senheim op het programma. De eigenaar wist met leuke verhalen en anekdotes ons van alles te vertellen rond het wijngebeuren. Ook lieten we ons de verschillende wijnsoorten goed smaken. Woensdag stond Cochem weer op het programma; een bezoek aan het kasteel en een roofvogelshow aldaar. Na de beklimming naar de burcht, kregen we een rondleiding door het kasteel. Direct naast de burcht was er de leuke roofvogelshow.


Woensdagavond was er het afscheidsdiner. Na een toepasselijke Schnitzel zorgde ons huisorkest voor vrolijke dansmuziek en de organisatoren deelden gul prijzen uit met het rad van fortuin. Donderdagmorgen werd de week formeel afgesloten met bedanken van de organisatoren Hannie, Ben, Sjaan en Leen. Ook de camping werd bedankt voor hun medewerking. Iedereen kreeg tot slot een broodje en een kopje soep.


Mede dankzij het prachtige nazomerweer hebben onze organisatoren ons een prachtige en een gezellige week aan de Moezel bezorgd!