home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Evenement Sail 2005 Amsterdam

14 t/m 21 augustus 2005

Van zondag 14 augustus tot 21 augustus hebben we met 22 caravans gestaan op camping Weltevreden, gelegen aan het Noordzee kanaal in Spaarnwoude, gemeente Velzen.

Doel van deze week was het bijwonen van de vlootschouw van voorbijvarende authentieke zeilschepen tijdens de Sail-in op woensdag. Naast dit hoogtepunt hadden onze organisatoren een leuk activiteiten programma gemaakt.

Op maandag werd een bezoek gebracht aan het monumentale gemaal Cruqius; een van de drie gemalen die de Haarlemmermeer drooggemalen hebben. Vooral interessant voor de techneuten onder ons door zijn grote stoommachine die maar liefst acht pompen bedient, die het water 3,5 meter oppompen naar de ringvaart van de Haarlemmermeer.

Dinsdag zijn we met de snelferry naar Amsterdam gegaan. ’s Morgens een rondleiding door het Koninklijke Paleis met de vele prachtige zalen, beelden en schilderijen.

’s Middags werd een bezoek gebracht aan Gassan Diamonds; een diamantslijperij in hartje Amsterdam.

's Avonds zijn we per fiets naar de haven van IJmuiden gegaan om alvast de grote Tall Ships te aanschouwen, die ons de volgende dag voorbij zouden varen.

Woensdag was het hoogtepunt van de week; de Sail-in parade van duizenden zeilschepen, die de 22 Tall Ships begeleidden op weg van IJmuiden naar Amsterdam.

We hadden bij de camping een prachtige plaats op de dijk van het kanaal en het was die dag geweldig zomerweer. De parade werd geopend door de clipper Stad Amsterdam; een grote vier master met aan boord prins Willem Alexander.

Donderdag was er een excursie naar de Telegraaf met o.a een bezoek aan de drukkerij.

Vrijdag stonden twee excursies naar de Rijkswaterstaat op het programma. Het wegenverkeercontrolecentrum de Wijde Blik waar de snelwegen in Noord Holland bewaakt worden en het sluizencomplex IJmuiden waar de waterafvoer van Noord Holland-Zuid geregeld wordt.

Ook was er tijd voor ontspanning; Happy Hour, Jeux de boules en een barbecue, allemaal tijdens mooi zomerweer.

Zaterdag een fietstocht rondom Bloemendaal en ’s avonds ter afsluiting een diner in Oud Velzen.

Zondag werd het evenement gezellig afgesloten met koffie en koek.


Organisatoren, bedankt voor deze geweldige week.