home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

verslag van het evenement Ruurlo

1 oktober tot 8 oktober 2011

 

Op zaterdag, 1 oktober zijn we met 23 equipes op de mooie camping ’t Haller in Ruurlo. Diegenen die al eerder gearriveerd waren, hebben genoten van prachtig zomerweer. Bovendien worden we tijdens het evenement elke morgen verrast met de Telegraaf in de caravan, zodat we op de hoogte blijven van het nieuws.

Zaterdagmorgen drinken we in de zon een kopje koffie op het veldje bij de organisatie.
’s Middags is in de kasteeltuin van Ruurlo een herfstfair en velen bezoeken deze.

Zaterdagavond komen we bijeen in het restaurant ‘de Keizerkroon’ in Ruurlo voor de opening van het evenement. Martien heet ons welkom en vertelt in het kort het programma van de week. Daarna geeft hij het woord aan een verteller uit de streek, die met dia’s en muziek laat zien hoe men daar in de Achterhoek vroeger woonde. We herkennen veel van de taferelen van toen, wat leidt tot veel vermaak en leuke reacties. Het is een gezellige avond en zo nu en dan serveert men een hartig hapje.

Zondag, een vrije dag en velen fietsen de Snertfietstocht, georganiseerd door de plaatselijke VVV. Tijdens de fietstocht maken we een stop in Borculo, waar het gezellig druk is vanwege een braderie in het dorp.

Maandagmorgen spelen we het bekende blokkenspel met de werpstokken. We worden ingedeeld in acht teams van vijf personen en we spelen in twee teams tegen elkaar. In het zonnetje en een kopje koffie er bij, wordt er fanatiek gestreden om de winst. De winnaars en verliezers spelen woensdag verder.
Maandagmiddag sluiten we de dag af met een gezellig ABC-tje. De organisatoren hebben lekkere hapjes gemaakt en het is nog lang een gezellige happening.

Dinsdag, naar aanleiding van de weersvoorspelling, hebben de organisatoren het programma van dinsdag en van donderdag gewisseld. Ipv een bezoek aan de cactuskwekerij, gaan we de fotopuzzel fietstocht doen. In kleine groepjes vertrekken we met een routebeschrijving en een papier met allerlei foto’s. Bij elke foto staat een letter. Deze letters, ingevuld in de volgorde van de route, geven dan een zin. De fietstocht is ongeveer 15 km lang en voert rondom Ruurlo. Na ca drie uur fietsen en veel stoppen en rondkijken voor de passende foto zijn we terug op de camping om onze slagzin in te leveren.

Woensdag, het weer is aan het veranderen. Het is bewolkt en het miezert wat, maar aan het eind van de dag klaart het toch weer op. Echter vanaf donderdag is het echt herfstweer geworden; veel wind en regen en lagere temperaturen.
Woensdagmorgen, het vervolg van competitie met het blokkenspel. Iedereen speelt nog een wedstrijd en de beste winnaars spelen de finale aan het eind van de morgen. Ook nu weer zorgt de organisatie voor koffie.

Donderdag, we bezoeken de cactuskwekerij -Familie Park Cactus Oase. Annie Cactus heet ons welkom en vertelt hoe zij en haar man als hobby deze kwekerij gesticht hebben in Ruurlo. Heel enthousiast vertelt ze hoe het bedrijf gegroeid is en tot besluit leest ze 2 mooie gedichten voor over de natuur en de cactus.
In grote kassen worden de cactussen gekweekt. Men heeft er een mooie expositie van gemaakt, want naast de cactussen is er een grote verzameling oude gebruiksvoorwerpen en landbouwwerktuigen te zien. Ook is er in de kassen een grote modelspoortrein en zijn er kooien met vele tropische vogels.
Donderdagmiddag besluiten we de dag met een gezellig ABC-tje. Omdat het regenachtig is, houden we het in de schuur van de boerderij van de camping.

Vrijdag bezoeken we de stellingmolen Agneta in Ruurlo. Tijdens het welkom vertelt de molenaar hoe de molen ontstaan is (1852) als koren- en oliemolen en in 1917 is omgebouwd tot houtzaag- en korenmolen. We worden in 2 groepen verdeeld. We zien een video over de werking van de houtzaagmolen. Hoe de boomstammen uit het bos gesleept worden en tenslotte de stammen tot planken en balken gezaagd worden in de molen. Daarna volgt er een rondleiding in de molen en we klimmen tot in de nok via smalle trapjes. De werking van de molen kunnen we nu in de praktijk zien.
Vrijdagavond gaan de meesten naar een Chinees wokrestaurant in Eibergen.

Zaterdag, alweer de laatste dag van het evenement. Door het regenachtig weer moeten de meesten hun voortent of luifel helaas vochtig meenemen. Tussen de middag in het plaatselijke restaurant is de sluiting van het evenement. We hebben een prima lunch; soep met daarna broodjes. Daarna maakt Martien de winnaars bekend. Allereerst van het blokkenspel en daarna de fotopuzzel fietstocht. Iedereen heeft de slagzin goed, echter Wim de Ruiter loste deze zin al op zonder een meter te fietsen. De winnaar wordt uit de stapel inzendingen getrokken.

Jack bedankt, namens de deelnemers en het bestuur, de organisatie – Willie, Arnold, Martien en Gonnie - voor het evenement Ruurlo. Ze ontvangen het bekende koperen plaatje met een fles wijn en bloemen.

Verder wenst Jack iedereen een goed einde van het jaar 2011 toe en hoopt velen weer te ontmoeten in 2012; het jaar dat de ABC-club 25 jaar bestaat.