home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Evenement Ottersum van 2 mei-9 mei 2015

Op Zaterdag 2 mei staan we met 17 equipes op camping Looierheide te
Ottersum (Noord Limburg). We staan allen rondom een mooi veld van de SVR camping. Het is mooi zonnig lenteweer. Zaterdag bezoeken velen het leuke stadje Gennep met z’n vele terrasjes.

foto-1Zaterdagavond in de kantine opent Martien het evenement en vanzelfsprekend starten we met koffie en Limburgse vlaai. Daarna is er een diapresentatie over de omgeving door het IVN. Het gebied rond Ottersum is tamelijk uniek in Nederland, omdat het tijdens de ijstijd net buiten de gletsjers lag, waardoor allerlei vreemde grondsoorten, aangevoerd door het ijs, daar achterbleven. Ook vertelt hij over de bijzondere flora en fauna rond Ottersum. Na de lezing is er een nog een gezellige avond met lekkere hapjes en gezellige meezing muziek.

Zondag, een vrije dag, met aan het einde van de middag een gezellig ABC’tje.

foto-3Maandag, 4 mei, we gaan naar Nijmegen naar het Muzieum. Het Muzieum laat zien hoe de wereld eruit ziet van iemand die blind is. Het is er dus ook absoluut donker. Voor aanvang maken we een groepsfoto op de trap. Daarna worden we in kleine groepen verdeeld. Mijn groep gaat met een blinde gids op een denkbeeldige vliegreis naar Barcelona. We arriveren op het vliegveld en moeten onze koffers pakken en daarna naar het hotel om in te checken. Steeds voelen we de attributen die er bij horen en gebruiken de blindegeleide stok voor de weg. Vervolgens lopen we over een lokale markt waar we kunnen voelen en ruiken wat er verkocht wordt. Daarna gaan we naar Nou Camp voor de voetbal wedstrijd Nederland-Spanje en moeten we een vrij stoeltje zoeken op de tribune! Daarna lopen we naar de haven voor een boottochtje. Met moeite vinden we een plaatsje in de wiebelende boot. Na de boottocht drinken we een drankje op het terras. Eerst een lege barkruk zoeken en dan leren je drankje te betalen. Aan de grootte van de munt en de rand ervan kun je weten welke munt je geeft. Daarna lopen we weer naar het hotel en is na 75 min. onze tour teneinde. We komen weer in het licht, een hele opluchting en zien nu pas onze gids!

foto-2Dinsdag 5 mei, de dames gaan ‘s morgens knutselen. Ze krijgen les in het maken van Zentangle tekeningen. Dit zijn zwart wit patronen die een ontspannende werking hebben! Na de lunch; aspergesoep en broodjes, gaan de dames verder met papieren sterretjes maken met deze Zentangle patronen.
De heren hebben ’s middags een excursie in de likeurstokerij de IJsvogel in Arcen. We krijgen een rondleiding door de met een waterrad aangedreven molen. Vervolgens naar de likeurstokerij. Aan het eind mogen we kennis maken met het product en proeven we de diverse likeurtjes. Velen gaan met een flesje likeur naar huis.

foto-4Woensdag 6 mei, we spelen op het veld het blokkenspel. We worden in kleine teams ingedeeld, die tegen elkaar spelen. De winnende teams gaan naar de halve finales op vrijdag. We hebben prima weer en er wordt fanatiek gestreden om de winst. Ook maken we een groepsfoto op het veld. Aan het eind van de middag een ABC’tje in de kantine, want het weer is verslechterd er vallen buien. De organisatie heeft weer lekkere hapjes bereid en we borrelen gezellig.

Donderdag 7 mei, we gaan asperges steken. Allereerst vertelt Jan-de campingeigenaar- over de asperge, hoe ze groeit en hoe ze gestoken wordt. Daarna fietsen we naar het aspergeveld, waar we leren de asperge te zoeken en te steken. Terug op de camping wordt verteld hoe de asperge gesorteerd en geschild wordt.

foto-5Vrijdag 8 mei, alweer bijna het eind van het evenement. We gaan verder met het blokkenspel met halve en hele finales. Tevens is Hans Schoneveld jarig en die trakteert op vlaai bij de koffie. 
Daarna het blokkenspel, waar fanatiek gestreden wordt. In de finale spelen de twee teams onbeslist, waarna een shoot out gespeeld wordt. Het team welke als eerste de koning op afstand weet om te gooien is de winnaar. Het team met Bella, Bertie, Els F. en Leo winnen de wisselbeker.
Daarna breken de meesten de luifel of voortent af.
In de namiddag plaatsen we op het veldje alle tafels in een rij en foto-6we beginnen met een ABC'tje. Daarna, tot onze grote verrassing, komt een frietkot het veld oprijden. We eten frites met allerlei snacks. Iedereen geniet van het eten en het heerlijk weer.
’s Avonds maken we met campingeigenaar Jan een wandeling door de natuur buiten de camping. We passeren enkele vennen en het zgn. ‘Duits lijntje’. Op de route zijn vele  houtsculpturen te zien. Vermoeid na 1,5 uur wandelen, arriveren we weer op de camping.

Zaterdag, 9 mei de sluiting van het evenement in de kantine. We beginnen met koffie met gebak, waarna Martien iedereen bedankt voor zijn gezelligheid. Verder bedankt hij de medeorganisatoren Gonnie en Arnold voor hun goede samenwerking. Daarna reikt hij de prijzen aan het team dat het blokkenspel gewonnen; Leo, Bella, Els en Bertie.
foto-7Daarna bedankt Hans namens de deelnemers en het bestuur de organisatoren Willie, Gonnie, Arnold en Martien voor hun voortreffelijke organisatie en de leuke week. Zij ontvangen naast het ABC-plaatje bloemen en een fles wijn.
Tenslotte bedankt Martien de campingeigenares voor hun hulp en medewerking tot het slagen van het evenement. Zij ontvangt het ABC-vaantje.

Iedereen wordt een goede thuisreis gewenst en we nemen afscheid. Voor de meesten tot de reis naar Tsjechië in juni.