home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Weekend Midden Veluwe

4 - 7 oktober 2007

Op 4 oktober zijn 37 caravans gearriveerd op camping ‘de Zanding’ te Otterlo. We staan op mooie veldjes met behoorlijk wat bomen.

Het evenement vangt aan met gezellig koffiedrinken op donderdagmorgen voor die equipes die al gearriveerd zijn. ’s Avonds wordt het evenement geopend in de kantine door Mieke. De organisatie heeft vele dia’s van vroegere evenementen verzameld en we worden getest op ons geheugen. Nadat de dia verdwenen is van het doek, wordt er een vraag over gesteld. In totaal krijgen we ongeveer 40 vragen en het was soms best lastig. Op zondag horen we dat Riet en Cor de Bruin gewonnen hebben. Ook wordt de video vertoond die Hans gemaakt heeft van het lustrum evenement in Denekamp. Onze voorzitter Paul bedankt Hans voor deze video, maar ook voor de vele video’s die Hans in het verleden voor de club gemaakt heeft.
Tijdens de avond zorgen André, Jeanne en Leen voor gezellige muziek.

Vrijdag is er de excursie naar paleis ‘het Loo’. Na het koffiedrinken in het theehuis, gaan we met de paardentram naar het paleis. We maken een rondgang door het paleis het Loo en zien de vele vertrekken waar de koninklijke families vroeger geleefd hebben. Ook bezoeken we de prachtige paleistuin met meer dan 10 km buxusheg en met vele waterpartijen en fonteinen.

Vrijdagmiddag houden we tijdens heerlijk weer een ABC’tje. De organisatie verrast ons met drank en lekkere hapjes. Ook nu weer worden we aan het werk gezet, want de organisatie heeft meer dan 20 washandjes met onbekende inhoud opgehangen aan de caravans. Hiervan moeten wij, in groepjes van drie, de inhoud raden. Zondag werd bekend dat Gonnie, Ali en Anton de winnaars waren.


Zaterdagmorgen staat een bezoek aan het tegelmuseum in Otterlo op het programma. In alle vertrekken hangen mooie collecties tegels. Vooral in de 17e en 18e eeuw werden veel tegeltjes gemaakt als wandversiering. In een video wordt de geschiedenis van de tegeltjes verteld. Ook kunnen we zelf een tegeltje beschilderen en er worden fraaie exemplaren gemaakt.

Zaterdagavond is de feestavond en Jeanne, André en Leen zorgen weer voor de muziek en er wordt volop gedanst. Tussendoor zijn er optredens van de ‘Starsisters’ met Jeanette, Jeanne en Bertie en ook komt Tante Truus met Jeanette en Nel op bezoek. Tijdens de avond wordt een grote loterij gehouden, waar vele prijzen gewonnen worden. Natuurlijk wordt het ABC-clublied gezongen, maar ook zingen we een lied waar afwisselend de 70+ en 70- zingen.


Zondag is alweer de laatste dag van het evenement en tevens van het 2007-seizoen. Het evenement wordt besloten met een prima brunch. Tevens worden de winnaars van de diverse spelletjes bekend gemaakt. Na de gebruikelijke bedankjes, bedankt Paul – Jo, Mieke, Jan en Wim- voor de goede organisatie van het evenement in Otterlo.