home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Clubnieuws


Nieuwjaar toespraak 2018

 

njr2016-02.jpgWelkom ABC'rs op deze Nieuwjaarsbijeenkomst in Tiel,

4 Juni 2017 is ons Bill Piera ontvallen, we wensen Jeanne veel sterkte met dit verlies. Laten we een minuut stil zijn.
Dank U, mede namens mijn collega bestuursleden wens ik U allen en Uw naasten een gezond en gelukkig 2018 toe met veel ABC plezier.

Verhinderd zijn equipes: Voorn, Lagerwey, Donker, Van den Bercken, Meijer, Brantjes, Van Arendonk en Fluiter. Lia Vos is ook afwezig want die is woensdag j.l. geopereerd, Sebina zal met een kaart langs gaan om haar te steunen. Namens hen allen ook de beste wensen voor 2018.

Graag wil ik samen met jullie lustrumjaar 2017 en het komende jaar 2018 doornemen. De recessie is dan wel voorbij, de economie draait op volle toeren en de werkloosheid is de laagste sinds jaren. Echter wat voor de meesten van ons van belang is dat de pensioenfondsen nog steeds herstellende zijn van de recessie en niet meegroeien met de inflatie.
Neemt niet weg dat we vorig jaar met veel plezier onze evenementen bezocht hebben alhoewel het jaar een valse start had in Nieuwegein waar de lage opkomst door het gevaarlijke weer en we met het matige eten de handen niet op elkaar kregen.

In april trapte uw bestuur af met een 30 jarig lustrum evenement in Vessem waar we alle medewerking kregen van camping bazin Corrie. We bezig gehouden werden door de puzzel van Hans Vos, de ABC-historie door Wim / het DAF museum / de meerval kwekerij / het quilten en met een fietstocht naar de Bockenreyder. We gezellige uren beleefden in de witte paviljoen tent met als uitsmijter, we samen met donateurs een geweldige feestavond beleefden met muziek van Sandra Mooy en haar begeleider.

Mei was wederom in handen van equipes Voorn en Van der Ham. Je komt ze nogal eens tegen. We verbleven in Bovenkarspel waar voor eenieder een uitdaging lag om het blote voeten pad te lopen.

Equipes De Ruijter en Van der Hof namen de buitenlandreis voor hun rekening en hadden een trip uitgestippeld door het Sauerland met drie camping stops. Een evenement vol met excursies, rodelen, een heuse pannenkoekwedstrijd, Wim’s puzzels, muziek van Karl en Fera, ABC’tjes en lekker eten. De Duitse jeugd die op de laatste camping naast onze ABC’rs stond, genoot ook van onze muziek en liep zelfs mee in de polonaise.

September deden we Nijkerk aan o.l.v. equipes Van den Berg en Van der Mey. Met onder andere een bere gezellig bezoek aan de visserijdag in Spakenburg. Met de caravans was het wel passen en meten en bezorgde ons zelfs een gratis boompje in de voortent iets waarvan mijn andere zuster zou hebben gezegd: wie heeft het!

Dank en respect voor allen die zich ingezet hebben voor de ABC en om deze evenementen mogelijk te maken. Dank ook aan Gre voor de Lief en Leed, Henk en Jack voor de website, Bert voor de Caravaria en mijn mede bestuursleden voor de prima samenwerking in 2017.

Maar wat gaan we dan doen in 2018:
In april gaan we niet rentenieren maar Drenthenieren in Wezuperbrug bij de dames van plezier, wat we ons daar bij voor moeten stellen zullen we tegen die tijd wel horen van Fera, Silvia en Marijke.

Mei op naar Dirkshorn, een dorp onder de rook van Schagen in die mooie Kop van Noord-Holland. Evenement georganiseerd door equipes “daar heb je ze weer” Voorn en Van der Ham, top jongens.

Juni doen we twee weken Luxemburg aan en verblijven we in Nommern bij La Rochette o.l.v. equipes Vos en Duin.

September is in goede handen van equipes Middelkoop en Van der Ent en verblijven we in Rockanje.

Oktober vertoeven we in Boven Leeuwen in het Land van Maas en Waal, georganiseerd door equipes Ariaans en Gijsbers. Tegen die tijd zal alles wel weer opgedroogd zijn.

Een mooi en vol programma voor 2018! De planning voor 2019 is momenteel nog leeg maar laten we daar tijdens het evenement in april op terug komen.

In de laatste Caravaria heeft Ad Meijers een voorzet gegeven om eens te filosoferen over wat een caravanclub is. Wij als bestuur juichen elke inbreng van leden toe en willen een ieder dan ook aanmoedigen om hier aan deel te nemen. Wij zijn benieuwd wat hier uit voortkomt.

Zoals ik in mijn voorwoord in de laatste Caravaria al zei: Stilstand is achteruitgang, laten we proberen om de ABC levendig te houden. Helaas hebben promotie activiteiten zoals flyeren, standjes bij Obelink of Caravanbedrijf The Hap geen enkel nieuw lid opgeleverd. Daarentegen hebben onze eigen contacten wel nieuwe leden opgeleverd. Dat bevestigd nogmaals dat we zelf de beste ambassadeurs van de ABC zijn!

De filmpjes van Wim Bitter raken wat gedateerd en er zijn al langere tijd geen beelden meer gemaakt. Het lijkt mij een goed moment om eens te kijken wie zich geroepen voelt om evenementen te gaan registreren. Laat het ons weten als een van U hier aardigheid in heeft.

Vrienden en Vriendinnen van de ABC veel plezier met de evenementen in 2018 en voor zo direct smakelijk eten!

Jan Duin
Voorzitter ABC caravanclub