home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club nieuws


Nieuwjaarstoespraak ABC-caravanclub 2017


Het verraderlijke weer tijdens De Nieuwjaarsreceptie 2017 verdeelde de deelnemers in een groep moedigen die kwamen en een groep verstandigen die thuis bleven. De kosten voor de ingrediënten van het buffet waren door het bedrijf reeds gemaakt en was er geen mogelijkheid om dit evenement te verplaatsen. Onderstaand de tekst van de Nieuwjaarstoespraak:

Vrienden en vriendinnen van de ABC,

f_1.jpgEen ieder heel hartelijk welkom op deze nieuwe locatie voor onze Nieuwjaarsreceptie in 't Veerhuis hier in Nieuwegein. Een locatie ingegeven door  Uw wens om meer centraal in Nederland bij elkaar te komen. Moedig van Jullie om deze weersomstandigheden te trotseren.

Mede namens mijn collega bestuursleden wens ik U en de Uwen een gelukkig en gezond 2017 met veel kampeerplezier en geslaagde ABC evenementen.

Verhinderd zijn: Willy en Martin Ariaans, Elly en Johan Antvelink, Anneke en Hans Kreuning, Nel Weijers en Helma Bultstra met het verzoek om U de beste wensen voor 2017 over te brengen.

Door het slechte weer moeten de volgende equipes helaas vandaag verstek laten gaan: Henny en Bernard van Beek, Minie en Wim Bitter, Jo en Wim Brandjes, Annemarie en Jan Van Dam, Stans en Paul Donker, Corrie en Bert van der Ent, Els en Jack van der Hof, Jeannette en Hans Middelkoop, Mieke en Jan Noordenburg, Lyda en Wim de Ruijter, Janny en Hans van der Wal.

De wereld is onrustig en Uw toekomst onzeker met regelmatig aanslagen van IS die met veel bloedvergieten gepaard gaan. Voor onze groep niet onbelangrijk Pensioenfondsen die het moeilijk hebben en Trump, Poetin en Assad die het nieuws domineren. Ondanks deze negatieve invloeden heeft U afgelopen jaar met veel plezier onze evenementen bezocht.

April waren we in Eefde bij Lyda en Wim de Ruijter, Dinie en Bennie van der Mey met onder andere een reis per bus naar Hollands Venetië oftewel Giethoorn die terug deed denken aan schoolreisjes van weleer.

Buitenlandreis want Senheim is nu eenmaal geen Nederland met Marijke en Johan van Zwam, Els en Jack van der Hof. Wijnproeverijen, ABC'tjes, bezoek aan Trier en varen op de Moezel maakten ook dit een zeer geslaagd evenement.

September in Dokkum met Helma en Rob Bultstra, Sebina  Duin en die man die daar zo'n beetje bij hoort. Wat ons blij verraste was de grote opkomst bij de fietstocht  waarbij vrijwel iedereen present was. Genoten hebben we van het prima weer waardoor we soms tot laat in de avond gezellig buiten zaten. Dat iedereen daar zakte voor het inburgeringsexamen en de grens over moest mocht de pret niet drukken.

Vollenhove met Stans en Paul Donker, Anneke en Hans Kreuning. Gevarieerd weekevenement met bezoeken aan o.a. een Waterloopbos, vlindertuin, visafslag en een orchideeën hoeve. Aangedaan werden onder andere Schokland, Kampen, Luttelgeest en Urk.

Al deze organisatoren heel hartelijk bedankt voor het mogelijk maken van deze evenementen met medewerking en ondersteuning van Gre Voorn, Martien Ariaans en Hans Vos. Uiteindelijk is dit wel de kurk waarop onze vereniging op drijft

Bedankt ook de makers van de Caravaria met de gaande redactrices Thea Gremmen en Lia Vos en de komende redacteur Bert van der Ent die jullie de volgende Caravaria digitaal voorschotelt.

Bedankt ook Gré Voorn bij wie Lief en Leed in goede handen is, Henk Graas en Jack van der Hof voor hun werk aan de website.

Dank tenslotte voor de prima samenwerking met mijn collega bestuursleden Lia en Hans Vos, Bob van Damme en Jack van der Hof. 

Het afscheid nemen in November van Co Welling was een triest moment waar overigens wel erg veel ABC'rs bij aanwezig waren. Gaarne zou ik nu een minuut stilte willen betrachten in nagedachtenis aan hem.

30 jaar geleden stonden we er geheel anders voor. Destijds werd de ABC opgericht als belangenvereniging om in gesprek te komen met de importeur van Beijerland en Award en dat genereerde automatisch ook aanwas van leden die een nieuwe Beijerland of Award caravan kochten. Hoe anders is onze situatie nu waar van aanwas de laatste jaren nauwelijks nog sprake was ondanks de inspanningen van de diverse besturen. Afgelopen jaar ontvingen wij helaas een zestal opzeggingen met daar tegenover een aanwas van 3 donateurs.

Neemt niet weg dat wij in April ons 30 jarig lustrum gaan vieren. Dat doen we op de Eurocamping in Vessem waar Uw bestuur een gevarieerd programma en een feestavond voorbereid heeft. Op die feestavond zijn ook onze Donateurs van harte uitgenodigd.

In Mei zijn we te gast bij Berthie van der Ham, Gre en Ton Voorn in Bovenkarspel. Zo te zien een echte thuiswedstrijd voor Gre en Ton.

Een rondreis door het Sauerland met Lyda en Wim de Ruijter, Els en Jack van der Hof staat dit jaar garant voor de buitenlandreis. Met een zeer gevarieerd programma, maar dat kun je aan deze geroutineerde rotten in het vak wel over laten.

September doen we Nijkerk aan met een bezoek aan de visserijdag in Spakenburg o.l.v. Jenny en Herman van der Berg, Bep en Jan de Bruin. Deze laatsten zijn spontaan ingestapt omdat Els en Piet Fluiter wegens gezondheid van Piet helaas af moesten haken.

Dat we voor oktober momenteel geen evenement hebben ondanks diverse oproepen moeten we misschien wel voor lief nemen. Als je namelijk om je heen kijkt is het zo dat eenieder zijn steentje bijdraagt in de organisatie van de ABC en zijn evenementen. Met zo'n klein bestand van 36 leden is met moeilijk om jaarlijks nog 4 evenementen en een buitenlandreis ingevuld te krijgen. Maar mocht er toch nog iemand inspiratie krijgen laat het Hans Vos weten.

ABC is verworden tot een vriendengroep, laten we daar komend jaar volop van gaan genieten. Wens U allen een goed en gezellig Lustrumjaar toe en voor zo direct smakelijk eten.

Jan Duin
Voorzitter ABC caravanclub