home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club nieuws


Nieuwjaarstoespraak ABC-caravanclub


Jan DuinTiel, 09-01-2016

Beste ABC vrienden en vriendinnen,

Welkom op onze nieuwjaarsbijeenkomst in Tiel. Allereerst wil ik U mede namens mijn collega bestuursleden een voorspoedig en vooral gezond 2016.
Bericht van verhindering hebben wij ontvangen van de leden v.d. Meij (Dinie heeft haar arm gebroken) en verder Antvelink, van Beek, van Dam, van Egmond, v.d. Ent,  Fluiter en Schoneveld met de vraag om U de beste wensen voor 2016 over te brengen.

Terugkijkend naar 2015 verbleven wij onder de hoede van de families Antvelink en de Bruin in de maand april in Zeist waar ook de jaarlijkse Ledenvergadering in rap tempo afgewerkt kon worden. Bezoeken aan Huize Doorn, Nationaal Militair Museum en activiteiten op het veld bij mooi weer maakten dit tot een prima evenement waarbij Karl May emotioneel overdonderd raakte van de winst in het Kubb spel.

Tijdens het mei evenement verbleven wij bij de Families Gijsbers en Ariaans in het Limburgse Ottersum. Het bezoek aan het Muzieum opende voor menigeen de ogen over hoe het is om visueel beperkt zijn en waarbij tijdens een ABC'tje een snackwagen zijn opwachting maakte, wat goed in de smaak viel.

De buitenlandse reis leidde ons naar Tsjechië, met een samenzijn op camping Chvalšiny onder leiding van Hans, Lia, Sebina en mijn persoon. De lol begon al tijdens de heenreis want de route er naar toe bleek voor menigeen een struikelblok. In Chvalšiny hebben we van alles beleeft en gehad van water, kou, hagelstenen als kievitseieren maar ook zon, veel plezier, genoeg te eten en nog een keer genoeg te eten. We hadden zelfs een engel op onze schouder toen tijdens het raften Nanny achterover op een steen viel zonder noemenswaardige gevolgen. Een unieke kans deed zich voor toen Hans Vos na een vlot trek poging buiten de raft midden in de hevig stromende rivier stond………….. maar ja we zijn toch maar terug gegaan om hem op te halen want we kunnen uiteindelijk toch niet zonder onze Evenementen Coördinator. Excursies naar Kasteel Lhuboka, festiviteiten in Český Krumlov , Boomkroon pad in Lipno en Mauthausen Memorial maakten deze reis om met plezier op terug te kijken. Van de verzamelde foto's viel er zelfs nog een fotoboek op de deurmat van de deelnemers.

Na mijn oproep tijdens de vorige nieuwjaarsbijeenkomst hebben de echtparen Middelkoop en van der Ent de handschoen op gepakt en deden we september in de Alblasserwaard Meerkerk aan. Een evenement waar deelnemers en organisatie helaas geplaagd werden door matig weer en een drassig veld. Men heeft wel genoten van de excursies, de borrel in de moskee en barbecue in de stal.

Seizoen werd afgesloten met een bezoek aan het ezelsdorp Heemskerk onder leiding van equipes van der Ham en Voorn. Met o.a. een bezoek aan de archeologie van Noord-Holland in het huis van Hilde en een boottocht vanuit de haven van IJmuiden. Zelfs tijdens dit oktober evenement zaten we 's middags buiten van een borrel in de laag staande zon te genieten.
Al deze organisatoren konden dit doen d.m.v. ondersteuning van Gre Voorn, Martien Ariaans en Hans Vos.

Ook dit jaar viel de Caravaria weer 4 keer op onze deurmat met nuttige en noodzakelijke info en onderhoudende stukjes van onder andere Bert van der Ent. Allemaal mogelijk gemaakt door de advertentieverkoop van Bob van Damme en redactionele inspanningen van Lia Vos en Thea Gremmen.

Afgelopen jaar heeft Gré Voorn wederom Lief en Leed voor haar rekening genomen, blijf haar vooral ook voeden met info over elkaar. De website www.abccaravanclub.nl was ook in 2015 in goede handen bij webmaster Henk Graas webredacteur Jack van der Hof.
Al deze ABC'ers maakten de continuïteit van ons club mogelijk en ik dank jullie dan ook hartelijk voor jullie tomeloze inzet. Een inzet die ik ook ervaar bij mijn collega bestuursleden Lia, Hans, Jack en Bob, jongens en meiden nogmaals allemaal bedankt.

Financieel hebben we 2015 door een zuinige penningmeester en goede budgettering van de evenementen netjes af kunnen sluiten.

In het programma voor 2016 zijn we verzekerd van een viertal evenementen te beginnen 14 tot en met 17 april in het Gelderse Eefde bij equipes van der Meij en de Ruijter.
De buitenlandse reis voert ons naar Senheim aan de Moezel. We zijn te gast op een voor velen een oude bekende namelijk Camping Holländischer Hof. De oude rotten in het organisatievak van Zwam en van der Hof zullen ons daar van 16 tot en met 25 mei 9 dagen gastvrij ontvangen. Dit is tevens een mooie springplank om eventueel van hieruit verder Europa in te trekken.
Verblijven in de Noordelijke provincies zijn nooit zo talrijk en daar hebben families Bultstra en Duin iets aan gedaan. 8 tot en met 11 september staan we op de stadscamping in Dokkum. Mooie gelegenheid om het vestingstadje en zijn historie te ontdekken en we gaan een bezoek te brengen aan de Zeehondencrèche in Pieterburen.
Oktober sluit ons seizoen in de provincie Overijssel af met een door equipes Kreuning en Donker georganiseerd verblijf van 1 tot en met 8 oktober in Vollenhove tegen de Noordoostpolder aan.

Mogen de caravanverkopen in 2015 dan wel aangetrokken zijn, onze aanwas van verse leden stagneert al jaren zonder dat we daar iets aan weten te veranderen. Gecombineerd bestand van leden en donateurs is in 2016 weliswaar gelijk gebleven echter equipes Bitter en Meijsen verhuisden van lid naar donateur. Dit resulteert in 42 leden en 11 donateurs.
Het mooie van ons gezelschap is dat we allemaal vogels van een divers pluimage zijn maar als ABC'er een gelijke. We genieten met en van elkaar en anderszins doen ook iets vóór elkaar, de evenementen planning achterin onze Caravaria kunt U zien dat 2016 mooi afgedekt is. 2017 is een lustrumjaar en neemt het bestuur het eerste evenement voor zijn rekening maar zoals U hebt kunnen zien zitten daar nog een aantal gaten in en vragen wij U om Uw inzet.
Vergeet ook niet mijn zeer ongebruikelijke droombespreking in het laatste voorwoord van de Caravaria. Een evenement in de winter zou een welkome afwisseling en aanvulling van ons programma kunnen zijn.
Maar bovenal geniet van elkaar en van de caravan die ons een stuk ongebonden vrijheid geeft.

ABC'ers, een goed caravanjaar toegewenst en ik zie U graag op een van onze evenementen in 2016! Voor zo direct smakelijk eten en later vandaag wel thuis.

Jan Duin
Voorzitter ABC-caravanclub

Foto's nieuwjaarsreceptie [alleen leden]