home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws


ABC-Caravanclub de boer op …

Meerkerk 31 aug – 6 sept 2015


foto-1De ABC-Caravanclub bivakkeert deze week op de SVR camping ‘De Victorie’ in Meerkerk, centrum van een  typisch Hollands polderlandschap in het oostelijke gedeelte van de Alblasserwaard. Een echt kikkerlandschap  met alle kenmerken van het in 1936 door Hendrik Marsman geschreven beroemde gedicht ‘Herinnering aan Holland’. Een waterrijk gebied, waar het landschap wordt gekarakteriseerd door uitgestrekte weiden vol  grazende koeien, met aan hun randen rijtjes populieren, griend- en rietvelden, sloten, vaarten, dijken en plassen.

foto-2 De organisatoren Jeannette, Corrie, Hans en Bert presenteren hun afwisselende programma voor deze week aan het begin van het evenement in stijl in een boeren-outfit. Door het natte weer moet daarvan echter veel worden geïmproviseerd, maar alle onderdelen zijn uiteindelijk ‘gewoon’ doorgegaan. Deze onderdelen zijn een fietstocht over goed berijdbare weggetjes die adembenemende taferelen van het polderlandschap, afgewisseld met knusse dorpjes, laten zien. Hans Middelkoop houdt op dinsdagavond een lezing over de historie van de radio in een werkelijk uniek decor van een stal met naast de ABC-ers een aantal aandachtige stieren als toeschouwers.
foto-3

Het wonderschone middeleeuwse zilverstadje Schoonhoven wordt bezocht, waarin een wandel- en puzzeltocht is uitgezet.
Aan het einde van de week staan twee excursies op het programma, één naar de privé-verzameling van Leo en Liane de Keizer in Molenaarsgraaf met hun draaiorgel ‘De Drie Kruiken’, waar een workshop voor de dames en een spelochtend met o.m. stoommachines voor de heren is georganiseerd.


foto-4Verder een ochtend naar  Giessenburg, waar de uitdragerij van de gebr. Boer wordt bezocht met na afloop in een overdekte nagebouwde dorpsstraat om ‘landelijk te winkelen’.
Daar tussendoor nog een tweetal ‘happy hours’, één rond een kampvuur en de andere, ook al weer door de regen in een grote tent met een spitsvormig dak, die door de ABC-ers al rap de ‘moskee’ wordt genoemd. Als sluitstuk is er in de stierenstal, vanwege het slechte weer een aldaar gehouden barbecue, waar iedereen zijn/haar best doet om het door de organisatie aangeschafte vlees zo smakelijk mogelijk klaar te maken.


foto-5Al met al een succesvol evenement, waarvoor de deelnemers de organisatoren hartelijk bedanken.