home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Evenement Meddo

16-19 april 2009

Donderdag, 16 april.
Er zijn 42 caravans gearriveerd op camping Sevink Mölle te Winterswijk-Meddo. We staan op twee mooie veldjes leuk bij elkaar. De eerste caravans stonden er al met de paasdagen en het is voortreffelijk lenteweer.

Donderdagmorgen drinken we gezamenlijk koffie met een plak cake bij de organisatie- Ali, Henny, Anton en Albert. Het is erg gezellig en we praten bij na een lange winter.

Donderavond is de opening van het evenement in het restaurant van de camping. Ali heet ons allen hartelijk welkom. Na het welkom is er een interessante diapresentatie van de heer Viscaal over zijn reis naar Mexico en in het bijzonder over zijn zoektocht naar cactussen, die in Noord-Mexico veelvuldig voorkomen. We zien allerlei cactussen van groot naar klein, met veel stekels en soms met mooie meerkleurige bloemen. Ook zien we hoe de plaatselijke Mexicaan leeft en woont en wat hij eet.

Vrijdag, 17 april.
Vannacht een beetje geregend, echter gelukkig blijven de zware onweders ons bespaard en ’s morgens schijnt de zon al weer.
Na Johanna wakker gezongen te hebben i.v.m. haar verjaardag, gaan we in drie groepen naar een geitenboerderij “De Brömmels”. Het is een kleinschalige geitenboerderij te Woold-Winterswijk met ongeveer zestig geiten. De boer vertelt ons enthousiast over zijn bedrijf, waar de geitenmelk verwerkt wordt tot geitenkaas. Ook zien we de lammetjes die net geboren zijn. Aan het eind van de excursies mogen we allen de verschillende geitenkaassoorten proeven met een lekker likeurtje.

Vrijdagavond op het veldje wordt er een darttoernooi georganiseerd. Totdat het donker is, wordt er fanatiek gedart en op zondag blijkt dat Ton Voorn de winnaar geworden is en met Bernard van Beek als tweede.

Zaterdag, 18 april
We bezoeken in twee groepen de imkerij “De Besker” te Winterswijk-Kotten. Nadat we de bijenkasten gezien hebben, geeft de imker uitleg over de bijenteelt en hoe de honing verkregen wordt. M.b.v. een diapresentatie leren we hoe het hele proces verloopt. In de pauze drinken we koffie met een plakje honingcake.

Zaterdagavond is de Algemene Ledenvergadering (ALV) in het campingrestaurant.
Er is een grote opkomst met in totaal 87 leden. Na de goedkeuring van de financiën voor 2008 is er de wisseling van oud naar nieuw bestuur. Alle nieuwe bestuursleden worden met grote meerderheid gekozen met Luc als onze nieuwe voorzitter. De aftredende bestuursleden ontvangen een kadobon. Hans, Ali, Paul en Lyda worden benoemd tot erelid, vanwege het vervullen van de bestuursfunctie voor meerdere perioden.
Het nieuwe bestuur heeft al voorstellen voor een wijziging in de evenementorganisatie en bericht over de contacten met een andere caravanclub.
Rond 23.00 uur sluit Luc de vergadering en neemt Henk foto’s van de nieuwe bestuur- en commissieleden voor de website.

Zondag, 19 april.
Alweer de laatste dag en nog steeds genieten we van het prachtige lenteweer.
Voor de sportievelingen wandelen we ’s morgens rond ‘t Hilgelo meer. Zondagmiddag beginnen we de afsluiting van het evenement met een lunch; soep en broodjes. Albert bedankt de campingeigenaar voor de plezierige samenwerking en Ali sluit namens  Henny, Albert en Anton het evenement in Meddo. Luc, als de nieuwe voorzitter, bedankt de organisatie voor het leuke en goed georganiseerde weekend Meddo.