home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Weekendevenement Maasland 9-12 oktober 2008

Op donderdag 9 oktober staan we met 22 caravans op boerderijcamping “Bouwlust” te Maasland. We staan leuk bij elkaar en gelukkig is het mooi herfstweer.

Donderdagmorgen drinken we gezellig koffie bij de organisatie, die ook nog heerlijke cake gebakken heeft. ’s Middags gaan we naar een paprika kwekerij in de buurt van Maasland. We rijden er op de fiets heen. In de kas vertelt men hoe de paprika kweek verloopt. Paprika is een zuidelijke vrucht, die behoorlijke wat warmte nodig heeft, dus is de kweek in Nederland alleen mogelijk in een kas. Deze kwekerij teelt alleen rode paprika. Er zijn ook andere kleuren paprika’s , bv groene en gele maar dat zijn andere soorten. Van de hele oogst is 90% bestemd voor de export. Aan het eind van de excursie kunnen we nog voordelig paprika’s kopen.

Donderdagavond is de officiëlle opening van het evenement in de hooiberg; een leuke horeca gelegenheid op de camping. Johan vertelt ons welke excursies op het programma staan. Na de koffie verrast de organisatie ons met drankjes en wat hapjes en het blijft het nog lang gezellig.

Vrijdagmorgen vertrekken we al vroeg met de fiets naar Hoek van Holland. Het is een mooie fietstocht via Maasland, Maassluis en langs de nieuwe Waterweg naar Hoek van Holland. Eerst bezoeken we de Maeslantkering; een indrukwekkende waterkering om de Nieuwe Waterweg te kunnen afsluiten in geval van extreem hoog water. Na een video over de bouw en constructie van de kering, lopen we met een gids over het buitenterrein naar de kering.

Na de lunch rijden we naar Fort Hoek van Holland. Ook hier krijgen we een interessante rondleiding door het fortcomplex. De vesting werd 120 jaar geleden gebouwd ter verdediging van de haven van Rotterdam. Het is echter nooit operationeel geweest. We bezoeken de grote kanonnen die er staan en zien ook hoe de militairen gelegerd waren.

Zaterdagmiddag vertrekken we per auto naar het themapark ‘Westlandse Druif’ in Monster. Het Westland is namelijk beroemd om zijn eerst klas druiven tbv consumptie.
De prachtige druiventeelt geschiedt in kassen. Tijdens de rondleiding wordt uitgelegd hoe men hier op biologische wijze druiven kweekt. Menigeen heeft vragen over de teelt omdat men  vaak thuis een druif heeft. Ook mogen we proeven van de heerlijke druiven en velen kopen na afloop druiven in de winkel. Tot slot zien we een leuke video over de druiventeelt in het Westland.

Zaterdagavond is de afscheidsavond; Gré en dochter hebben een heerlijk Italiaans/Westands buffet bereid. Het eten smaakt heerlijk en we hebben een gezellige avond. Johan bedankt de campingleiding voor het prettige verblijf op de camping en overhandigt hem het ABC-vaantje.

Zondagmorgen al om 10.00 koffie drinken bij de organisatie in het zonnetje. Gré sluit het evenement af met iedereen te bedanken. Hans bedankt namens het bestuur de organisatie; Corrie, Gré, Bert en Johan, voor de prima organisatie van dit laatste evenement van 2008.