home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Minie en Wim voor de tweede maal tussen de ABC-ers

Weekend in Noord Holland

5 -9 september 2007

Op woensdag 5 september werden wij hartelijk ontvangen door Helma, Rob, Sabine en Jan op de camping Sint Maartenszee in Noord Holland. We dachten als we nu eens een dagje eerder van huis gan, dan hebben we een mooie plek en kunnen we met de rug naar de zee staan, dat wisten we nog van onze vakanties in Zeeland. Pech dus, achttien van de tweeëntwintig  equipes waren slimmer dan ons en moesten met de wind op de kop en met de schotel bij de overburen uit het Gooi genoegen nemen. Daar konden we heel gezellig mee buurten over onze vakanties in Spanje.

Donderdagmorgen werd er gezellig kennis gemaakt met de rest van de ABC-ers en lekker nagepraat over onze eerste ABC vakantie in Friesland. Om 20.00 uur was de officiële opening van ons evenement in Noord Holland en werd gevolgd door een prachtige diavoorstelling. Deze werd op een voortreffelijke manier gepresenteerd door de heer Fred Koning., hierbij kregen de ABC-ers een goed overzicht wat er alzo leeft en bloeit in “het Zwanewater”.

Vrijdagmorgen waren we vrij, maar tijdens een van de vele ABC-tjes werden de kaarten alvast geschud voor het komende toernooi “klootschieten”. Dit is met een team van vier personen een bepaalde afstand overbruggen in zo weinig mogelijk beurten. Dit gebeurt met een houtenbal verzwaard met lood. Nu, na afloop bleek dat de  teams 1 en 2 het parcours zodanig hadden vernield en dus verzwaard door inslagen van de bal dat voor de overige teams alleen maar voor de derde plats kon worden gestreden.

Dat team 1 kon winnen lag niet aan onze captain Dick, maar aan twee zwakke worpen van mij zelf. Team1 had daardoor 69 worden en wij helaas 70, dus als ik mij beter had geconcentreerd en naar de captain had geluisterd dan had een wij kunnen winnen, maar alles kwam goed, want Minie mijn vrouw zat in team 1 en zo kwam de 1e prijs toch bij ons in de familie terecht. Hoera.
Natuurlijk werd het bij het ABC-tje in het knutselhok hier nog veel over gesproken hoe oneerlijk het allemaal was gegaan.., maar omdat het weer goed was en we een prachtig parcours hadden, hebben wij toch genoten van een prachtige wandeling in het duingebied en dat was de bedoeling.
Die avond zijn we op tijd gaan slapen om ons voor te bereiden op de autopuzzeltocht, men moest per koppel 55 km afleggen en ondertussen 20 moeilijke vragen beatwoorden. Nu was het de kunst de vragen op niet al te dubbelzinnige wijze en wel zeer letterlijk te lezen, dit was echt en puzzel, want wie kon vermoeden dat “Amstelbier”een waterloop was dat drinkbaar is en dat de kinderen van Olga en Arne honden en katten konden zijn. Kortom het was zo moeilijk gemaakt das de organisatie zelfs het antwoord niet wist op de lengte van de Frieslanddijk, deze vraag werd niet mee geteld. Het antwoord was voor ons simpel want er stond immers langs de weg namelijk 126 km.
De uitslag was spannend want drie teams hadden 80 punten, acht vragen goed van de 19, maar omdat de plaatsen 2 en 3 met z’n vieren in de auto zaten, dus meer hersencellen werden Minie en Win 1e.
Bij de prijsuitreiking bleek dat menigeen zijn garderobekast zag aangevuld en dat wij zelf, de winter zonder kou kunnen doorkomen. De bedoeling van de rit was geslaagd want we hebben prachtige kleine dorpen aangedaan en zeer smalle wegen door Noord Holland gereden, zodat we een goed idee hebben gekregen hoe ze in deze prachtige provincie wonen en leven.

Na een vrije middag hebben wij zaterdagavond kunnen genieten van een uitstekend warm en koud buffet. Het smaakte heerlijk en er werd veel gesproken over de komende vakanties want dat is zoal het meest favoriete onderwerp van de ABC-ers.

Zondagmorgen om 12.00 uur na de prijsuitreiking en koffie, werd er afscheid genomen een bleef over, tent afbreken en wegwezen. Zelf zijn we nog een paar dagen gebleven om na te genieten van de omgeving. Wij zijn zelf erg blij dat we aangestoken zijn door het ABC-virus, want saamhorigheid en gezelligheid staan hoog in het vaandel van de ABC-personen. Allemaal bedankt voor het gezellige weekend en namens ons en ook alle andere koppels willen wij de organisatoren bedanken voor de voortreffelijke wijze waarop dit evenement tot stand is gekomen, bedankt en tot ziens in Otterloo.