home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Vierde lustrum

Evenement op Camping ‘de Papillon’ te Denekamp

11 april tot en met 15 april 2007

Op woensdag, 11 april zijn 59 caravans gearriveerd op camping de Papillon om het vierde lustrum van de ABC-Caravanclub te vieren. We staan op vier mooie veldjes leuk bij elkaar.

Woensdagmorgen beginnen we om gezamenlijk koffie te drinken. We worden verrast met twee stenen koffiekopjes, beschilderd en geglazuurd als herinnering aan het vierde lustrum evenement. Een journalist van het dagblad Tubantia maakt enkele foto’s en een verslag in de krant van ons evenement.

Het evenement wordt ’s avonds geopend tijdens een Happy Hour in het restaurant van de camping. Tevens wordt er afgesproken dat vanaf nu een Happy Hour een ABC-tje zal gaan heten. Het bestuur heeft een toepasselijke tekst gemaakt op het liedje van Jan Smit; ‘Vrienden voor het leven’. We zingen het meerdere malen en we besluiten dat dit liedje het ABC-Caravanclublied zal worden.

Donderdag rijden we naar Delden om het Zoutmuseum te bezoeken. Een gids vertelt hoe het zout wordt gewonnen uit de bodem van deze streek, waar zich in de grond dikke zoutlagen bevinden. Ook heeft het museum een grote en bonte verzameling van peper-en-zout vaatjes.

Ondertussen is het prachtig warm zomerweer geworden, dat zal voortduren tot het einde van het evenement.

Donderdagavond wordt begonnen met de Algemene Leden Vergadering. De agenda wordt vlot afgewerkt en de aftredende bestuursleden worden herkozen. Na een feestelijke dronk op de ABC-Caravanclub worden we verrast met een heerlijk dinerbuffet. Het bestuur heeft de goochelaar Leo Smetsers gearrangeerd, die de tafels langs komt en daar zijn kaarttrucs vertoont. We begrijpen er geen snars van hoe hij het doet. De avond wordt besloten met de trekking van een loterij en er worden leuke prijsjes gewonnen.

Vrijdag staat een bezoek met rondleiding aan Burcht Bentheim in Bad Bentheim op het programma. De adellijke families die dit met zandstenen gebouwde kasteel bewoonden, hadden ook relaties met ons koningshuis, onder andere met koningin Emma. Het kasteel torent hoog uit boven het landschap en we hebben een prachtig uitzicht op de omgeving. Onze gids wist veel te vertellen over de geschiedenis van het kasteel en we bezoeken de vele gebouwen op het kasteelcomplex.

Zaterdag, 14 april bezoeken we het fraai historische stadje Ootmarsum. Allereerst worden we met een gids rondgeleid in het openlucht museum “ Los Hoes” . We zien hoe men vroeger leefde en woonde. Na afloop van de excursie drinken we koffie met appelgebak. Om Ootmarsum goed te leren kennen, lopen we door het stadje om de oplossing van een gevelpuzzeltocht te zoeken en we zien hoe schilderachtig Ootmarsum wel is. Beurtelings gaan we in 3 groepen naar het onderwijsmuseum “Educatorium” , waar we nog eens een schoolklas van 200 jaar geleden meemaken. De leraar is zeer streng en één van ons krijgt stokslagen wegens niet goed opletten. We zingen een paar Oudhollandse liedjes, zoals ‘ waar de blanke top der duinen …’ en ‘ het karretje dat op de zandweg reed …’ en krijgen les in latijn. Het museum heeft een hele verzameling schoolbanken met het lesmateriaal van vroeger op school.

De zaterdagavond is de feestavond van het lustrum. Men heeft de band ‘Base Line’ ingehuurd voor gezellige dansmuziek. Het is een groot feest geworden, waar veel wordt gedanst en ook enkele keren speelt de band ons clublied. Leo/Toos en Gré/Henny verrassen ons met enkele leuke sketches.

Na afloop brengt de bus ons in de kleine uurtjes terug naar de camping.

Zondag is alweer de laatste dag van het lustrum. We krijgen een heerlijke brunch, waarna Paul, onze voorzitter, iedereen bedankt en het evenement sluit. Als herinneringscadeau ontvangt iedere equipe een vlinder gemaakt in glas-en-lood.

Einde van een feestelijk lustrum met interessante excursies tijdens mooi weer.

Fotoreportage, alleen voor leden