home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Vijfde lustrum

Verslag van het lustrum-evenement Lithse Ham

11 tot en met 15 april 2012  

Op woensdag 11 april zijn 42 caravans en campers gearriveerd op camping “de Lithse Ham” aan de Maas bij Lith. De ABC-club bestaat 25 jaar en we vieren dus ons 5de lustrum.
fotoNa twee regendagen is de woensdag gelukkig droog geworden en de zon schijnt aan het begin van het evenement. Om 11.00 uur drinken we koffie op het veldje bij de organisatie. Hans heet iedereen welkom en vertelt in het kort het programma.

Aan het eind van de morgen worden we verrast door een camerateam van Omroep Brabant, die voor radio en TV bij ons opnames komt maken en die woensdagavond te horen en te zien zullen zijn bij Omroep Brabant. Hun thema is een rapportage te maken van een speciale gebeurtenis. Via de campingleiding hadden zij gehoord dat de ABC-club dit weekend haar lustrum zal vieren. Diverse leden geven antwoord op de vragen van de reporters en vertellen voor de camera hun verhaaltje. Na 1,5 uur opnames vertrekken ze weer. ’s Avonds hebben we geluisterd en gekeken naar Omroep Brabant. Hoewel de lengte van de video slechts een klein aantal minuten is, is het toch leuk dat het lustrum van de ABC-club even regionaal nieuws is.

foto-1Vroeg in de middag is er een demo van een caravanschoonmaakmiddel. Op de caravan van Jan wordt het schoonmaakmiddel gedemonsteerd en alle zwarte strepen verdwijnen. 

In de namiddag is buiten een ABC’tje gepland, echter tgv de voorspellingen op Buienradar besluiten we om het binnen in het café van de camping te houden. De eigenaar van het café staat gastvrij zijn ruimte af. We hebben een gezellig ABC’tje, terwijl er buiten een fikse regenbui valt. Tussen 6 en 7 uur heeft de organisatie het frietkot “Kees Kroket” ingehuurd en kan iedereen er een frietje en snacks halen. Zo hebben we een supergezellig foto-3ABC’tje met eigen drank en lekker eten met frites en snacks.

Donderdagmorgen gaan we in groepen naar de aardbeienkwekerij “v.Schaik” in Kerkdriel. Een prachtig, modern bedrijf waar op biologische wijze aardbeien gekweekt worden voor de export (Noorwegen, Zweden, Rusland). De aardbeien hangen op hoogte, wat het plukken gemakkelijker maakt en een betere kwaliteit aardbei oplevert. Na een wandeling door de kassen en uitleg van de eigenaar, krijgen we een kopje koffie met beschuit en aardbeien.
In de middag heerlijk in het zonnetje gezeten. Om 16.30 u komt de bus voorrijden en brengt ons naar het partycentrum”de Leeuwerik”, waar de ALV en het lustrum diner gehouden zal worden.
Om 17.00 uur opent Luc de vergadering en heet de 83 aanwezigen welkom. Het verslag van de ALV leest U elders op de website en in ons clubblad Caravaria. Om 18.30 u is de ALV ten einde en begint het feestelijke gedeelte.
Johan houdt een toespraak ter gelegenheid van ons 25-jarig bestaan. Na een korte terugblik in het verleden van de ABC, kijkt hij ook in de toekomst, die er door de samenwerking met de Boemerang weer zonnig uitziet. Daarna toosten we op de toekomst van de ABC-club. Om 19.00 uur begint het feestelijke diner. Eerst wordt er soep geserveerd en daarna staat een heerlijk buffet gereed met diverse vis en vleesgerechten.

Karl speelt op zijn synthesizer en zorgt voor een sfeervolle achtergrond muziek. Na een feestelijk dessert speelt Karl vrolijke liedjes die we via Karaoke gezellig kunnen meezingen. Daarna is er een verrassend optreden. Gestoken in een zeer brede broek met achttien pijpen, zingen negen ABC’ers lekkere meezing liedjes. Tot 12 uur ’s nachts blijft het erg gezellig en er wordt fanatiek gedanst op de muziek van Karl. Daarna komt de bus weer voorrijden om ons naar de camping te brengen.

foto-4Vrijdag is er een fotopuzzeltocht met de auto. De organisatoren hebben een route van 55 km gemaakt met 30 foto’s onderweg, die de deelnemers in de juiste volgorde moeten zetten. Vanaf 09.30 uur vertrekt elke 5 minuten een auto met vier personen. De route is aan de overkant van de Maas; heen met het pontje Maren-Kessel, dan via Alem, Heerewaarden, Alphen, Megen Appeltern en dan terug met het pontje Oss/Megen. Onderweg twee pauzes en met prima zonnig weer is het een prachtige tocht door een mooi landschap.
Aan het eind van de vrijdagmiddag is er een gezellig ABC’tje bij het chalet van Hans en Lia. Gelukkig blijft het droog en iedereen vermaakt zich prima.
Zaterdagmorgen is de plaatselijke brandweer uitgenodigd voor een demo brandpreventie in en rond de caravan. Helaas gaat het niet door omdat de brandweer verhinderd is.

fotoZaterdagmiddag rijden we naar Berlicum naar de kamelenmelkerij Smits. Een enthousiaste verzorgster vertelt hoe zij zijn ontstaan en nu als enige in Europa een kamelenmelkerij bezitten. Daarnaast wordt verteld over de wetenswaardigheden van de kameel of liever de dromedaris, want die heeft maar één bult. De dromedaris is een lief, aaibaar dier. De melk opbrengst is matig, omdat de dromedaris slechts gedurende acht maanden melk geeft als hij een jong heeft. De dagopbrengst is maar acht liter. De melk is erg gezond en helpt tegen ziekten als diabetes, koemelkallergie en darmstoornissen. Na de lezing bezoeken we de stallen. In de stallen staan alleen vrouwtjes. Er is slechts één man- Herman- voor de voortplanting. Ook mogen we even op een dromedaris zitten. Tenslotte mogen we de kamelenmelk proeven.
Het is mooi zonnig weer, zodat menigeen na terugkomst op de camping zijn voortent of luifel al vast afbreekt.

fotoZaterdagavond is de grote feestavond. In het restaurant van de camping is het gezellig ingericht en de muziek wordt verzorgd door troubadour Eduard Hagenstein uit Dordrecht. Zo’n 11 jaar geleden heeft Eduard ook al eens opgetreden bij de ABC. Eduard is een voortreffelijke muzikant die met zijn luitgitaar prachtig muziek kan maken. Het is haast ongelofelijk dat slechts met één muziekinstrument hij zoveel muziek kan maken. Hij weet ons te vermaken met prachtige Hollandse meezingliedjes en velen wagen ook een dansje op de dansvloer. Eduard is en grandioze muzikant, die veel sfeer weet te scheppen. Aan het eind van de avond, staan we allemaal gearmd in een kring en Eduard speelt het lied “You ‘ll never walk alone”. Een indrukwekkend einde van de feestavond.

Zondag, de laatste dag en het einde van het lustrum evenement. Na een prima lunch in het restaurant van de camping, sluit het bestuur het evenement af door iedereen te bedanken voor zijn gezelligheid en inzet. De deelnemers zijn met de pet rondgegaan en voor de organisatie- het bestuur – bloemen gekocht. Lyda bedankt namens alle aanwezigen het bestuur.

fotoWim de Ruiter vertelt op ludieke wijze dat hij de koningin heeft gebeld en tien medailles heeft gekregen voor alle organisatoren. Wim reikt daarna persoonlijk de medailles uit. Hans Kreuning deelt de koperen herinneringsplaatjes uit aan de organisatoren.
Bij het afscheid ontvangen alle deelnemers ter herinnering aan dit geweldige lustrum-evenement, een lekkere doos bonbons en een fles rode wijn met ABC-etiket en glazen.