home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Weekendevenement "De Kop is Top"

8 september tot 11 september 2011

Op donderdag 8 september staan we met 28 caravans en campers op camping
‘t Noorder Sandt in Julianadorp aan Zee. De camping ligt vlak bij zee en is slechts 5 km van den Helder.

De equipes die voor woensdag al gearriveerd waren, hebben dinsdag een zware storm moeten trotseren. Gelukkig had niemand enige schade aan caravan of tent. Alleen een paar slapeloze nachten, omdat de storm ons wakker hield door het rukken aan de tent of luifel.
Donderdagmorgen drinken we gezamenlijk koffie in het restaurant van de camping.

Donderdagavond opent Jan het evenement in de activiteitentent van de camping. Een speciaal welkom aan een equipe van de Boemerang; Johan en Diny. Nadat Jan kort het activiteitenprogramma van het evenement verteld heeft, worden we in groepjes van 4 personen verdeeld om het Westfriese spel Keezen te spelen. Per tafel 4 personen, die in 2 paren tegen elkaar spelen. Nadat iedereen de spelregels kent, wordt er enthousiast de hele avond gespeeld. Ondertussen serveert de organisatie lekker hapjes en het is nog lang erg gezellig.


Vrijdagmorgen is vrij en gelukkig breekt de zon door na de storm en regen van de afgelopen dagen. Vrijdagmiddag fietsen we naar fort Kijkduin bij den Helder. Het fort is een kleine 200 jaar geleden gebouwd door Napoleon, ter verdediging van de Noordelijke Nederlanden voor aanvallen vanuit zee. Een enthousiaste gids leidt ons door het fort en weet heel veel te vertellen over Napoleon met talrijke anekdotes uit die tijd. Na de rondleiding door de kazematten van het fort, bezoeken we het Noordzee aquarium dat zich ook in het fort bevindt. Aan het eind van de middag fietsen we terug door de duinen naar de camping. Daarna hebben we nog een gezellig ABC’tje.
Vrijdagavond, voor de liefhebbers is er in de tent klaverjassen en keezen.

Zaterdagmorgen vertrekken we al vroeg naar de ‘donkere’ duinen; een bos in de duinen. De organisatoren hebben een klootschiet parcours uitgezet van ca 4 km door het bos. We zijn met 10 teams van 4 personen. En om de 10 minuten vertrekken er 2 teams die tegen elkaar het klootschiet spel spelen.
Onderweg is er een korte pauze, van Helma en Sebina krijgen wij limonade en koek.

Zaterdagavond, het is nog steeds warm zomerweer, wandelen we naar zee naar het strandpaviljoen “Zee van Tijd”. We zitten heerlijk op het terras in de ondergaande zon. De organisatoren hebben een barbecue voor ons georganiseerd. Een koud buffet en daarna vlees roosteren op de barbecue. Helaas vlot de bereiding van het vlees niet erg, omdat de brander niet genoeg warmte geeft. Daarom bakt de kok in de keuken van het restaurant ons vlees bruin. We vermaken ons prima op het terras en het blijft het nog lang gezellig. We zien ook de zon in de zee zakken! Even later als we weer naar de camping lopen begint het al in de verte te weerlichten en een uurtje later krijgen we een hevig onweer, dat gelukkig geen schade veroorzaakt. Elders in Nederland veroorzaakt het onweer wel veel schade, dus we zijn er weer goed vanaf gekomen.

Zondag, al weer de laatste dag. Na de lunch in de campingtent beginnen we de sluiting van het evenement door de prijzen van de spelletjes uit te reiken.
Rein, de spelleider bij het klaverjassen, maakt de uitslag bekent. De winnaar is Diny geworden die een fles wijn ontvangt. Daarna maakt Jan de uitslag bekent van het klootschieten. Winnaar zijn geworden het team met Gerda, Thea, Johan en Jack en zij ontvangen allen een fles wijn.

Jan sluit tenslotte het evenement passend af. Hij vertelt dat we achtereenvolgens gekeezt en klootgeschoten hebben en nu wenst hij ons de ballen (in NH wordt dit gezegd als men weggaat!). Daarom krijgen we als herinnering een zakje Napoleon ballen van drop.


Hans bedankt namens de deelnemers en het bestuur de organisatoren Helma, Sebina, Rob en Jan voor het zeer geslaagde evenement. Zij ontvangen naast het koperen organisatorenplaatje, een fles wijn en bloemen.