home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Weekendevenement op camping Bosbad Hoeven

6 april tot 9 april 2006

Op donderdag 6 april zijn 43 equipes gearriveerd en staan we met zijn allen gezellig op een groot veld van camping Bosbad Hoeven te Hoeven.
Helaas hadden familie Weijers en Voorn geannuleerd wegens ziekte.

’s Avonds werd het evenement geopend door de organisatie. Daarna hield de vroegere buurman van Wicher en Bethy, officier bij de luchtmacht, een lezing over de luchtmacht organisatie en in het bijzonder over de F16 straaljager.
Vrijdag,7 april werd met gidsen de Koninklijke Militaire Academie – KMA bezocht. De KMA is gehuisvest in het kasteel van Breda. Het weer werkte gelukkig mee; we hadden droog weer na wat slechtere dagen. Onze gidsen wisten veel te vertellen over de historie van het kasteel, de relatie met ons Koninklijk Huis en de geschiedenis van de KMA.

Aan het eind van de middag verraste de organisatie ons met een gezellig Ons Kent Ons Hour.

De avond was voor serieuzere zaken, namelijk onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. In het bestuur werd afscheid genomen van Cees van Maarseveen als onze technische man. Hans Lagerweij wordt benoemd als zijn opvolger.

Zowel Cees als Lien worden daarna in het zonnetje gezet voor het vele werk die ze voor de club verricht hebben.

Zaterdag worden we in groepjes van zes verdeeld om een puzzelwandeltocht door Breda te maken. De organisatie heeft een puzzeltocht gemaakt met 72 vragen over oud-Breda. De hele middag zijn we bezig om de vragen te beantwoorden die betrekking hebben op de vele monumentale gebouwen van Breda.

Zaterdagavond worden we verrast door een heerlijk koud en warm buffet in het restaurant van de camping.

Zondagmorgen fietsen we eerst naar Oudenbosch om daar de kerk te bezichtigen. Deze kerk is een kleinere kopie van de Sint Pieter in Rome. Echter alles in deze kerk is namaak, dus i.p.v marmer is het geschilderd hout.

Daarna volgt de sluiting van het evenement, waarbij de organisatie de campingeigenaar   en de horeca-eigenaar van Bosbad Hoeven bedankt worden. Ook maakt de organisatie de uitslag bekend van de wandelpuzzeltocht.

Tot slot bedankt onze voorzitter Wicher, Jan, Marij en Bethy voor de prima organisatie van dit evenement.

Na afloop van de sluiting ceremonie werd iedereen verrast met een brood maaltijd.