home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Weekevenement Heeze

12 mei tot 20 mei 2007

In het weekend zijn 19 caravans gearriveerd en een paar dagen later arriveren nog twee caravans, zodat we met 21 caravans zijn. We staan op één veldje leuk bijeen op camping Heezerenbosch te Heeze.

Op zaterdagmorgen is er gezamenlijk koffie drinken en ’s avonds komen we bijeen in de kantine van restaurant de Boschwachter. Henny opent het evenement en heet iedereen welkom. André en Jeanne zorgen voor een leuke sfeer met hun muziek.

Op zondag is het moederdag en alle moeders krijgen van de organisatie een leuke verrassing. ’s Middags, nadat de regen gestopt is en het weer opklaart, wordt per fiets de omgeving van Heeze verkend en maken we kennis met de mooie omgeving van Heeze met zijn bossen en heide. Aan het einde van de middag hebben we een gezellig ABC-tje en iedereen vermaakt zich uitstekend.

Op maandag wordt in twee groepen het weverijmuseum in Geldrop bezocht. Gelukkig is het goed weer en kunnen we er met de fiets heen. Iedereen vindt het heel interessant te zien hoe vroeger de stoffen geweven werden. De gidsen van het museum hebben zelf gewerkt in een weverij en weten veel te vertellen over de fabricage van de stoffen.

Dinsdag wordt het Philips museum in Eindhoven bezocht. Het museum wordt door gepensioneerde Philips mensen geleid. Er worden veel Philips toestellen herkend van vroeger, waarvan de meeste ook nog werken.

Woensdagavond willen we gezamenlijk een Tapas maaltijd bereiden, echter het slechte weer speelt ons parten en we moeten het afgelasten.

Donderdag- Hemelvaart – staat een fotopuzzel fietstocht op het programma van 25 km. Na een regenachtige nacht en morgen wordt het gelukkig droog en de eerste fietsers vertrekken rond 11 uur. Iedereen geniet van de prachtige omgeving van Heeze en probeert antwoord te vinden op de 25 vragen tijdens de fietstocht.

Na afloop blijkt dat op elke vraag wel een goed antwoord was, maar dat niemand alle vragen goed had.

Donderdagmiddag is het prima weer geworden en we kunnen gelukkig ook het Jeu de Boule toernooi ’s avonds houden. Bijna iedereen doet mee en we kunnen elk drie partijen spelen onder leiding van Gré. Na de eerste ronde is er koffie en na afloop zorgt de organisatie nog voor een drankje en een hapje. Het blijft nog lang gezellig bij de party tent.

Vrijdag staat een bezoek aan het dorp Nuenen op het programma. De ene groep loopt met onze gids-Wim de van Gogh wandeling en de andere groep bezoekt het van Gogh documentatie centrum. Na de lunch wisselen beide groepen.

Op vrijdagavond hebben een aantal dames deelgenomen aan een kienavond, georganiseerd door de camping en ‘onze’ dames weten een paar leuke prijzen te winnen.

Zaterdag over het bos-fietspad naar Valkenswaard, waar we twee musea bezoeken; het valkerij en sigarenmakerij museum. Beide musea zitten naast elkaar in één gebouw. Iedereen vindt de excursies erg interessant en mede doordat ze geleid worden door zeer enthousiaste gidsen.

Zaterdagavond is de slotavond met een feestelijk diner-buffet, verzorgd door restaurant ‘de Boschwachter’. Muzikaal wordt de avond opgeluisterd door het vrouwelijk Shantykoor – de Walnoten- uit Nuenen. Iedereen geniet van de zeemansliedjes en zingt en deint mee.

Zondagmorgen is het alweer het einde van het weekevenement en wordt het afgesloten met koffie met krentenbrood en pinksterschnitt.

De uitslag van de fietstocht en de Jeu de boule wedstrijd wordt bekend gemaakt. Ali/Anton winnen de fietstocht en André is de nieuwe Jeu de Boule kampioen. Jack sluit het evenement af door iedereen te bedanken. Namens het bestuur bedankt Ali de organisatoren; Henny, Els, Bernard en Jack voor deze geslaagde week.