home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Clubnieuws

Weekend evenement Harfsen 23 - 26 mei 2013

Beste ABC’ers,

Wij Jenny en Herman zijn door meerdere malen aansporen van de Fam. de Bruin voor de bijl gegaan en meegegaan met de ABC caravan Club. Volgens hen is gezelligheid daar troef alles mag niets moet.

Dit is geheel nieuw voor ons wand wij gaan al jaren samen op vakantie. We hebben de stoute schoenen aangetrokken en ons aangemeld als proeflid. Dit werd later snuffellid en gaan nu met de laatste titel naar huis als Aspirant-lid. We zijn hartelijk ontvangen door de organisators Bennie Dinie Johan en Ellie van het vierdaagse evenement met een lekker kopje koffie en thee.

Op ons gemak de caravan op zijn plaats gezet en de voortent en alles wat er bij komt geplaatst. De middag was zo om er druppelden nog meerdere deelnemers binnen. Gezellig met elkaar in het “Proathuus” gegeten dagschotel voor een klein prijsje. We hebben het er nog aardig lang uitgehouden. Voldaan en van alles voorzien nog even een kop koffie gezet in de caravan en lekker naar bed.

Donderdag 23 mei om 10.30 uur gezamenlijk koffie gedronken bij de organisatie maar wegens het koude weer werd dit in het “Proathuus” gedaan. S’ middags een lekkere fietstocht gemaakt wel erg koud +/- 9 graden maar droog bij de caravan terug gekomen. Tijdens de onderbreking in een theetuin heeft het hevig gehageld en geregend wij zaten lekker aan de warme chocolademelk thee en koffie. Bij terugkomst ieder zijn eigenweg. Vanavond komt Joop Hekkelman enkele verhalen vertellen over de geschiedenis van de Achterhoek.

Vrijdag 24 mei vroeg uit de veren om half tien op de fiets naar tuin de “De Keihave” in Gorssel welke is aangelegd door een echtpaar. Het is een bijzondere tuin waarin zwarte zwanen en eenden zwommen We zijn ontvangen met een lekker kopje koffie met Keihave- koek. Na het bezichtigen van de tuin een rondtour gemaakt met trekkertram door de uiterwaarden van de IJssel. Tevens weer een lekkere fietstocht gemaakt. In de middag even naar Zutphen geweest even wat boodschappen gedaan en de stad bezichtigt het was lekker zonnig weer even een terrasje gepikt.

Bij thuiskomst werden we hartelijk begroet door een lid welke spontaan languit voor ons in het gras ging liggen. Daarna met wat leden van de club een wijntje gedronken in het zonnetje welke volop scheen.

Zaterdag 25 mei naar touwslagerij Steenbergen geweest waar alle soorten en maten touw werden gemaakt. De eigenaar vertelde er met veel plezier en overtuiging over. En heeft vele van ons aan het touwtje springen gekregen ze gingen vlot over de toonbank voor drie euro per stuk. We waren om een uur of een weer thuis.vele hebben de voortent opgeruimd, het is stralend mooi weer dus alles droog en schoon in gepakt. Om vier uur was er een roofvogelshow op de Camping waar de meeste van ons even zijn wezen kijken. Daarna op naar het Praothuus voor het laatste “Happy Hour” het weer was zonnig maar er stond iets te veel wind dus binnen gezeten aansluitend met alle leden gegeten. Na het eten het verslag bijgewerkt inmiddels is het  alweer een poosje aan het regenen  dus een ieder die morgen vertrekt blij dat alles droog opgeruimd is.


Morgen zondag 26 mei om 11.00 uur een gezamenlijke lunch welke wordt geserveerd in het “Praothuus” daarna gaat een ieder zijn eigen weg. Enkele van de leden blijven nog een paar dagen staan waaronder wijzelf en gaan dinsdag naar huis dan zit de kennismaking met de ABC club erop. We bedanken de organisators van het evenement voor hun inzet en het een ieder naar de zin te maken.

Met vriendelijke groet.

Jenny en Herman van den Berg