home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Evenement Gent van 21 mei tot 28 mei 2011

taartOp zaterdag 21 mei zijn we met 21 equipes op camping Blaarmeersen in Gent. We staan op twee mooie veldjes en de camping ligt in een groot sportcomplex, dichtbij de stad Gent.

Op zaterdagmorgen beginnen we het evenement met het drinken van koffie bij de organisatie (HAPS); Hans, Anneke, Paul en Stans. Het is prachtig zomerweer en Paul heet ons welkom. ’s Middags fietsen via het fietspad langs de Leie naar het oude centrum van Gent. Het is een mooie stad en de terrasjes zijn gezellig druk. Aan het eind van de middag is er een ABC’tje op het veldje met drank en lekkere hapjes.
Ook hebben de organisatoren een eenvoudige maaltijd bereid voor ons: kopje soep en heerlijke salade. Het blijft nog lang gezellig, mede door het fijne zomerweer die avond.

Zondagmorgen, 22 mei, Hans Middelkoop is jarig (65) en we krijgen koffie met een stukje taart. We zitten weer gezellig bijeen.

groep’s Middags fietsen we naar Gent, want ons wacht een stadswandeling door Gent met een gids. We worden gesplitst in twee groepen en bezoeken het historisch gedeelte van Gent. De gids vertelt ons over de geschiedenis van Gent, dat ontstaan is bij de samenvloeiing van de rivieren Schelde en Leie. We bezoeken de St. Baafs kathedraal, hier zien we het drieluik (kopie) van het Lam Gods, geschilderd in de 16e eeuw door de gebr. van Eijck. We wandelen langs de Belforttoren, langs de Leie naar het kasteel Gravensteen. Na twee uur is de wandeling ten einde.
Maandag 23 mei, we fietsen weer naar Gent, want vandaag staat er een rondvaart op het programma met aperitief! Bij de ABC is een aperitief natuurlijk altijd welkom.
Ongelukkigerwijs valt Jeanne met haar fiets en breekt haar pols. Gelukkig is het niet ernstig en haar arm gaat in een gipsverband.

Met prachtig weer varen we over de Leie en door verschillende grachten. Tijdens de vaart wordt er drank geschonken en de stemming is opperbest. De captain en tevens gids vaart langs de vele historische gebouwen, die we zondag tijdens de rondwandeling ook al gezien hadden, maar nu zien we ze vanaf het water.
veerpontNa een vaartocht van twee uur, fietsen we terug naar de camping waar Els van der Hof haar verjaardag (65) viert. Iedereen wordt uitgenodigd voor een drankje en een hapje.

Dinsdagmiddag is er een fietstocht buiten Gent langs de rivier de Leie. Door middel van knooppunten rijden we de route, die voert langs vele mooie buitenhuizen en villa’s. Ook steken we de Leie over met een fietspontje en na 27 km zijn we weer terug op de camping. 

Woensdag, het is nog steeds prachtig zomerweer. Nu is Jeanette Middelkoop jarig en weer vieren we een verjaardag met een borrel en hapjes. ‘s Avonds rijden we naar Gent om de stad bij avond te zien en lopen door de binnenstad waar de gebouwen fraai verlicht zijn.

belfortDonderdag, 26 mei, we gaan opnieuw naar Gent. Op het programma staat het bezoek met een gids in de Belfort en in het stadhuis. De Belfort is 600 jaar geleden gebouwd ter verdediging van de stad. We zien en horen het carillon van de toren. Daarna bezoeken we het stadhuis van Gent met de vele fraaie zalen en talrijke historische schilderijen. Na de excursie trakteert de organisatie ons op een Luikse wafel met koffie in een eethuis. Het weer is totaal veranderd; regen en wind en een lage temperatuur.

kasteelVrijdag, 27 mei alweer de laatste dag rijden we met de auto naar Deinze en bezoeken het kasteel Ooidonk. We worden met een gids door het fraaie kasteel rondgeleid. Het kasteel is nog bewoond (een graaf) en de kamers zijn mooi met vele antieken meubels. Na afloop lunchen we in het koetshuis van het kasteel.


De organisatiemiddag wordt door de meesten gebruikt om voortent en luifel af te breken. Bovendien is het droog geworden en we houden de sluiting van het evenement op het veldje. Paul sluit het evenement Gent af. Jack bedankt, namens de deelnemers en het bestuur de organisatoren; Hans, Anneke, Paul en Stans voor het leuke en voortreffelijk geslaagde evenement in Gent.