home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Caravanreis Zuid-Engeland

28-05-2005 tot 25-06-2005

Op 28 mei vertrokken we met 17 caravans uit Hoek van Holland naar Harwich. Er was een harde wind en menigeen van ons had een ietwat last van zeeziekte. Gelukkig was na aankomst op een camping in Harwich de zeeziekte ellende snel voorbij.
De volgende stop was een camping in Henley, westelijk van Londen en gelegen aan de Thames. Met zonnig weer hebben we per boot de Thames verkend en na afloop genoten van een traditioneel English Tea. Het uitstapje per trein naar Windsor was heel bijzonder, waar we o.a Windsor Castle bezochten; het paleis waar prins Charles onlangs opnieuw trouwde.

De volgende camping lag in the New Forest; het bosgebied ten westen van Southampton en bij het eiland Wight. Natuurlijk stond een rondrit per dubbelbus over het eiland Wight op het programma. Onderweg de “Needles” bezocht (zie foto); een rotspunt in het uiterste westen van Wight. Ook een bezoek gebracht aan het Osbourne House; het zomerpaleis van koningin Victoria.

In de New Forest reden we een mooie route en bezochten o.a een sequoia bos, met de grootste bomen van Engeland (zie foto).

De volgende camping lag bij Charmouth aan de engelse zuidkust. Daar de diverse badplaatsjes aan de indrukwekkende rotskust bezocht. Als lid van de National Trust zijn ook diverse kastelen en landgoederen bezocht met zeer prachtige tuinen.

Het verblijf in Charmouth werd afgesloten met een “afternoon tea”; thee met allerlei soorten broodjes en cake (zie foto).

De volgende camping was in het Dartmoor gebied; het grootste ongerepte natuurgebied van Engeland, met zijn heide en rotsen en zijn vele loslopende paarden, koeien en schapen (zie foto).

Op ludieke wijze zijn de vier verjaardagen tijdens deze reis tegelijk gevierd.

Vervolgens ging de reis naar Cornwall en wel naar een camping nabij Land’s End.

De groepsfoto onder is genomen op Land’s End voor het eerste en laatste huis van Engeland. Gelukkig hebben we ook het weer mee, want het is al meer dan een week droog en zonnig weer. Het verblijf in Cornwall werd afgesloten met een bezoek in Marazion aan St Michael Mount; een klein eilandje voor de kust waarop een kasteel staat. Het is bij eb te voet te bereiken en bij vloed per bootje.

Op de terugweg van Land’s End een aantal dagen gestaan op de paardenracebaan van Wincanton, die als camping fungeert als er geen races zijn.

Inmiddels is het prachtig zomerweer geworden dat zou voortduren tot aan het eind van de reis.

Nabij Wincanton een bezoek gebracht aan het prachtige landgoed Stourhead. Ook een dag met de bus naar Bath; een prachtige Engelse stad met natuurlijke geneeskrachtige bronnen(zie foto).

De laatste stop is een camping in een van de voorstadjes van Londen, waar per trein en metro de meeste bekende bezienswaardigheden van Londen werden bezocht.

In een sfeervol restaurant werd de reis afgesloten met een fantastisch engels diner. Tijdens het diner werden door de deelnemers en door de reisleiders cabareteske stukjes opgevoerd.

Op 25 juni werd teruggevaren naar Hoek van Holland met gelukkig een rustiger zee dan op de heenreis.

Fotoreportage Engelandreis [alleen voor leden]