home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws


Verslag van het evenement Eefde
14 tot 17 april 2016

foto-1Op donderdag 14 april staan we met 24 caravans en campers op camping ‘het Waldhoorn’ in Eefde in Oost Gelderland. We staan op een mooi veldje bij elkaar.
Donderdag, 14 april beginnen we de dag met een kopje koffie op het veldje bij de organisatie. Wim heet ons welkom en vertelt het programma van het evenement. Gelukkig is het prachtig zonnig weer en vanmiddag hebben we een fietstocht in de omgeving op het programma. Dinie heeft de route uitgestippeld en we ontvangen de route beschrijving. De route gaat van Eefde naar Gorssel naar het achterliggende bos en heidegebied. We fietsen in kleine groepjes de mooie route.

foto-2’s Avonds in de kantine hebben we een gezellige avond en Karl speelt op zijn synthesizer bekende liedjes. De meesten doen ook een spelletje. Verder ontvangen we puzzels van de organisatie, die we moeten oplossen en inleveren. Bennie en Dinie, een paar van de organisatie, is recent 50-jaar getrouwd; zij worden vrolijk door iedereen toe gezongen.

foto-3Op vrijdag, 15 april, vertrekken we al vroeg met de bus naar Giethoorn. Het is slecht weer en het regent tijdens de heenrit. Gelukkig is het droog als we om 11.00 uur in Giethoorn arriveren. Na de koffie met appelgebak in het restaurant ’t Zwaantje vertrekken we om 12.00 uur met twee rondvaartboten voor de rondvaart in Giethoorn. Eerst varen we door de hoofdgracht van Giethoorn langs de mooie huisjes en winkeltjes, daarna varen we het meer op (de Wielen). Aan het eind van het meer varen we aan de andere kant van de hoofdgracht weer Giethoorn in. We passeren ook het restaurant waar in de jaren 60 de speelfilm ‘de Fanfare’ is opgenomen. Om één uur zijn we terug bij ’t Zwaantje’. We wandelen en lunchen in het gezellige Giethoorn. Aan het eind van de middag rijden we weer met de bus terug naar de camping.
’s Avonds heeft de eigenaresse van de camping  een Indisch buffet bereid  (zij is van Indonesische komaf). We zitten en eten gezellig in de ‘huiskamer’ van de camping.

foto-4Zaterdag 16 april, we bezoeken in twee groepen het Achterhoekse Planetarium in Toldijk, ontworpen en vervaardigd door Henk Olthof. In zijn vrije tijd bouwde hij het planetarium.
We worden daar in twee groepjes gesplitst. De ene groep gaat in een draaiende aardglobe en maakt een denkbeeldige reis over de aarde en ziet hoe de sterrenhemel er overal anders uit ziet. In de draaiende aardglobe zijn duizenden gaatjes geboord (klein en groter) om de sterren zichtbaar te maken (zwak en helder).
De andere groep bezoekt het planetarium. Hier staan alle planeten van ons zonnestelsel op schaal. Door een complex aandrijfmechanisme bewegen alle planeten met verschillende snelheden rondom de zon.
Daarna wisselen de groepen.
Aan het einde bezoeken we het observatorium met de door Henk Olthof zelf gebouwde 30 cm spiegeltelescoop.

foto-5Zaterdagavond is de jaarlijkse ALV; Algemene Leden Vergadering. Tijdens de vergadering worden Lia en Thea bedankt voor het maken van ons clubblad. Hun taak zal worden overgenomen door Bert.
Na afloop van de ALV is er een gezellige avond, waarbij Karl op zijn synthesizer voor de muziek zorgt. Ook zingen we ons ABC-clublied; wij zijn vrienden voor het leven.

Op donderdagavond heeft de organisatie allerlei puzzels uitgereikt en Wim maakt de winnaars hiervan bekend. Het blijft die avond nog lang erg gezellig.

foto-6Zondag, 17 april, alweer de laatste dag en de meesten zullen dan weer vertrekken. In de kantine drinken we ’s morgens koffie met een krentenwegge. Daarna bedankt Hans namens het bestuur en alle deelnemers de organisatie; Lyda, Dinie, Bennie en Wim voor het leuke en goed georganiseerde evenement in Eefde. Zij ontvangen het koperen ABC-plaatje plus een bloementje en een fles wijn. Ook bedankt de organisatie alle deelnemers voor hun deelname en wenst iedereen een goede thuisreis. Ook wordt de campingeigenaresse bedankt en zij krijgt het ABC vaantje.