home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Evenement Diepenheim van 14-17 april 2011

diep-1Op donderdag 14 april staan we met 31 equipes op camping Den Blanken in Diepenheim, gelegen op de grens van Gelderland en Overijssel. Deze streek wordt ook wel genoemd het Hof van Twente en zo ziet het er ook uit. De camping Den Blanken is recent vernieuwd en we staan op mooie veldjes.

Donderdagmorgen, het is mooi voorjaarsweer en we drinken koffie met cake als welkom bij de organisatie. We praten gezellig bij na een lange, koude winter.

diep-2Donderdagmiddag fietsen we in twee groepen de zes-kastelen route. Op de 23 km lange route bevinden zich zes karakteristieke kastelen. Bij elk kasteel weet onze organisatie iets te vertellen van de geschiedenis en de wetenswaardigheden van het kasteel.

Donderdagavond opent Johan officieel het evenement en licht ons in over het programma. Daarna zien we een prachtige natuurfilm van een plaatselijke amateurfilmer over het Haaksbergerveen. Dit veengebied is een van de weinig overgebleven hoogveengebieden van Nederland. In het moerasgebied leven allerlei vogels en amfibieën, die prachtig op de video te zien zijn.

diep-3Vrijdagmorgen, al op vroeg op pad naar de Grolsch bierbrouwerij in Enschede. We worden ontvangen met koffie en zien de video over de bouw van de nieuwe brouwerij, die zeven jaar geleden gereed kwam. Daarna lopen we in groepen met een gids door de brouwerij. Eerst door het ketelgebouw met de verschillende ketels voor de bereiding van bier. Daarna in een ander gebouw, het vullen van de bierflesjes en het plaatsen van de flesjes in de kratten. Aan het eind van de excursie worden we ontvangen in het Grolsch-café voor een lekker pintje bier.

diep-4In de namiddag bij fraai voorjaarsweer een gezellig ABC’tje. De organisatoren hebben lekkere hapjes gemaakt en iedereen heeft zijn eigen drankje bij zich. Vrijdagavond gaan de meesten dineren in het camping restaurant of bij een Tapas restaurant in Diepenheim.

diep-5Zaterdagmiddag rijden we naar Rijssen, waar zich een brandweer- en een streekmuseum bevinden. In twee groepen bezoeken we wisselend de beide musea. Het streekmuseum is in kasteel Rijssen en we zien de Rijssense klederdracht, een wandtegelcollectie, een grote zilvercollectie en een grote verzameling strijkijzers.
Het brandweermuseum heeft een grote verzameling brandweerkleding en een uitgebreide verzameling machines, gerelateerd aan de brandweer, waaronder pompen en spuiten.

diep-6Zaterdagavond houden we onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Er is een goede opkomst (67 personen). We worden verrast met een Needs broodje bij de koffie van een plaatselijke bakker. Luc opent als voorzitter om 20.15 uur de vergadering. Het is een nuttige vergadering, waarin belangrijke besluiten genomen worden om de toekomst van de ABC-club te verzekeren.

Zondagmorgen, alweer de laatste dag van het evenement. Dinie en Elly wekken iedereen door het bezorgen van twee eitjes bij de caravan, want het is Palmpasen. We gaan daarna al vroeg op de fiets naar de Needse berg voor een ochtend wandeling. De grond van de berg is een mengsel van klei en fijn zand, dat zeer diep-7geschikt is om mallen te maken voor het ijzergieten. We zien diverse groeven waar het kleizand gewonnen werd. Na de wandeling fietsen we weer terug naar de camping.

Zondagmiddag is de afsluiting van het evenement. Allereerst krijgen we een brunch aangeboden, waarna Johan het diep-8evenement sluit en de camping bedankt voor de goede samenwerking.

Luc bedankt de organisatoren; Elly, Dinie, Bennie en Johan voor het zeer geslaagde evenement.