home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
Nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Geslaagd weekevenement in Delft 2005

3 t/m 11 september 2005

Prinsheerlijk kamperen in de Randstad. Dat beloofden de organisatoren Hans en Annie Schoneveld en Rein en Anneke Mantel. En dat hebben ze waargemaakt. Van 3 t/m 11 september 2005 vertoefden 21 equipes van de ABC Caravanclub op de Camping Delfse Hout in Delft.

Het gemoedelijke organisatieteam heeft ons tijdens die week met de zeer rijke stedelijke historie van de oude Prinsenstad Delft en de residentie Den Haag laten kennismaken. Vooral Delft konden we vele malen gezamenlijk of afzonderlijk, lopend of per fiets en zelfs vanaf het water verkennen. Namen die we daarbij tegen kwamen, waren onder meer de historische figuren Willem van Oranje, Hugo de Groot, Piet Hein, Antonie van Leeuwenhoek en Vermeer. Verder zagen we in de fabriek De Porceleyne Fles hoe het beroemde Delfs Blauw werd gemaakt.

In Den Haag mochten we in de Ridderzaal de troon aanschouwen, waarop Koningin Beatrix op elke derde dinsdag in september haar Troonrede uitspreekt. Ook bezochten we de Tweede Kamer, waarin we vanaf de perstribune de verhitte sfeer van onze volksvertegenwoordiging nog proefden.

Een andere dag, op weg naar de bloemenveiling in Naaldwijk kregen we een beeld van de glazen stad, het Westland, waar het accent van grootste moestuin van Europa langzamerhand verlegd wordt naar de bloementeelt, zoals we zagen in de veiling.

En dan, net naast de camping ligt dat typische Hollandse landschap van weidse droogmakerijen, dijken, molens, knotwilgen en koeien: het Groene Hart. Dit landschap laat zich het beste per fiets bezoeken, wat we ook deden. Het is echter zo groot dat we er nog maar een klein gedeelte van hebben gezien. Een gebied om naar terug te gaan.

Maar ook, wanneer we na elke vermoeiende, maar interessante tocht terugkeerden op de camping, die zijn vier sterren kwalificatie ruimschoots verdient, wisten de organisatoren ons telkens weer te verrassen met een barbecue of een happy hour, een spelletje of zomaar een koffieuurtje in de door de campingeigenaar opgezette grote tent.

We hebben tijdens dit evenement weer een prachtig stukje Nederland gezien, waarbij de sfeer onder de deelnemers fantastisch was en het weer geweldig meewerkte.
Kortom: een interessante en gezellige week, waarvoor onze hartelijke dank aan Annie, Anneke, Hans en Rein.

Bert van der Ent