home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club nieuws


Evenement Bovenkarspel van 18-21 mei 2017

v_1.jpgWe staan met dertien caravans op camping ’de Gouwe Stek’ in Bovenkarspel bij Enkhuizen. Vanwege het mooie zomerweer zijn de meeste equipes al een paar dagen eerder gearriveerd. We staan op twee veldjes bij elkaar.
Op donderdag 18 mei,  starten we de dag met een kopje koffie met een heerlijke tompouce in de konkelboet; een gezellig ingericht huisje op de camping. Gré opent het evenement en heet allen welkom en vertelt in het kort het programma.

v_2.jpg’s Middags lopen we het ‘blote voetenpad’; een parcours van 2,5 km met allerlei hindernissen en slootjes. Het begint al heftig, want op onze blote voeten moeten we door een sloot via opstaande palen. We komen allerlei hindernissen tegen,v_3.jpg o.a. een nat rietveld, paden met allerlei steentjes, kiezels en houtsnippers. Ook moeten we door een 100m lange sloot, tot aan onze knieën door het zwarte water. Na twee uur wandelen zijn we weer terug en spoelen de voeten en benen goed af.

’s Avonds spelen de mannen het stokkenspel en de dames gaan in de konkelpoet knutselen. Zij vouwen de v_4.jpgbladeren van een boekje en maken een egeltje. Aan eind zitten we met z’n allen gezellig bij elkaar en eindigen de avond met een slaapmutsje.

Vrijdag 19 mei, we vertrekken naar Medemblik naar het stoommachinemuseum.
In het restaurant hebben we koffie met een appelpunt, daarna wordt de video v_5.jpgvertoont over de ontdekking en ontwikkeling van de stoommachine. Het museum is het stoomgemaal  “de 4 Noorder Koggen”, gebouwd in 1869 om het water van noord Noord Holland af te voeren naar het IJsselmeer. Nadat in 1984 het stoommuseum was gesticht zijn er allerlei stoommachines verzameld. Boten, baggerschip, kranen, locomotieven, pompen, die allen door een stoommachine worden aangedreven.
v_7.jpgWe krijgen een rondleiding door het museum en zien de verschillende werkende stoommachines. Tenslotte bezoeken we op eigen gelegenheid het stadje Medemblik.
In de middag hebben we een happy Hour in de konkelboet,want het is kil en waait hard.
De organisatie heeft weer lekkere hapjes klaargemaakt en het is binnen erg gezellig met elkaar.

Zaterdag 10 mei, het is gelukkig weer mooi weer. We fietsen al vroeg naar de paardenmelkerij in Zwaagdijk. Na de ontvangst met koffie, krijgen we uitleg waarom een paardenmelkerij bijzonder is. Immers de opbrengst aan melk per keer is slechts één liter per paard.

v_8.jpgOok zien we een video, gemaakt door omroep NH over hun bedrijf. Daarna vertelt de eigenaresse over de voordelen en de heilzame werking van paardenmelk. Het zorgt voor een gezonde darmflora, meer weerstand en een goede gezondheid. De paarden worden drie maal daags gemolken, dat we daarna zien. Tenslotte bezoeken we de winkel en de stallen.
Na de paardenmelkerij fietsen we terug door het mooie landschap van West Friesland.

’s Avonds spelen we in de kantine bingo en velen gaan  met een leuk prijsje naar huis. Ook maakt Gré de winnaar bekent van de spreekwoordenpuzzel - Dinie en Bennie. Tenslotte wordt Jo bedankt voor haar hulp met knutselen van de egel op donderdag.

v_9.jpgZondagmorgen, alweer de laatste dag en we drinken eerst samen koffie. Daarna sluit Gré het evenement.
Jack bedankt namens de deelnemers en het bestuur de organisatoren: Berthie, Gré en Ton voor het leuke en gezellige weekend op camping ´de Gouwe Stek´. De dames ontvangen een bloementje en Ton een bierkado.

v_10.jpgJack geeft  hen het koperen ABC-plaatje en sluit af met een tot ziens voor de meesten op de Sauerland reis in juni.