home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Verslag weekevenement Bloemendaal

van 5 tot en met 12 september 2009

Op zaterdag 5 september begint het evenement en we staan met 22 caravans op camping ‘de Lakens’ te Bloemendaal aan Zee. Deze camping is een duincamping en we staan in de duinen vlakbij het strand. De dagen voorafgaande aan het evenement heeft het fiks geregend en hard gestormd. Maar gelukkig op zaterdag gaat de wind wat liggen en wordt het mooi nazomer weer, dat we de hele week zullen houden.
Op zaterdagavond opent Anneke in het jeugdspeelhonk het evenement. De organisatie heeft voor hapjes en drank gezorgd en we blijven nog geruime tijd gezellig bijeen.

Zondag vertrekken we al vroeg naar IJmuiden. De meeste gaan per fiets door de prachtige Kennemmerduinen. In IJmuiden op de kop van de haven varen we met het pontje naar het Forteiland. In het fort worden we door gidsen rondgeleid. We zien hoe in dit voormalige fort, gesticht voor de verdediging van Amsterdam, de militairen leefden en woonden. Nadat we met het pontje teruggekeerd zijn, mogen de echte zeebonken onder ons (de meeste gingen mee) met de rondvaartboot de zee op. Eerst vaart hij door de zeehavens en daarna gaat de boot buitengaats de Noordzee op. Tengevolge van de hevige storm de afgelopen dagen is de zee nog erg onstuimig, maar gelukkig houdt iedereen zich goed en wordt niemand van ons zeeziek tijdens het korte uitstapje op zee. Teruggekeerd aan de wal verorbert menigeen een visje, waarna we terugfietsen naar de camping.

Maandag eerst even gezellig gezamenlijk koffiedrinken met elkaar en daarna een vrije dag. Zonnig zomerweer en we fietsen zelf naar de stad Haarlem, waar we de St. Bavo kerk bezoeken. Deze kerk bezit een beroemd orgel en ziet er van binnen prachtig uit.

Maandagnacht heeft een vos ons (Jack en Els) bezocht en een drie paar schoenen meegenomen vanonder de luifel! Gelukkig vonden we ze na enig zoeken terug in de duintjes.


Dinsdag op het programma een bezoek aan het gemaal Cruquius te Heemstede. Gemaal Cruquius, samen met twee andere gemalen, hebben de Haarlemmermeer drooggemalen. In 1849 is het gemaal Cruquius gebouwd. Het gemaal wordt aangedreven door een grote stoommachine, die acht zuigerpompen aandrijft en het water 5 meter opvoert vanuit de Haarlemmermeer naar de ringvaart. Na de excursie gebruiken velen de lunch op het terras van het naastgelegen theehuis.

Woensdag, we gaan het zee- en havenmuseum in IJmuiden bezoeken. In het museum zien we eerst een video over de bouw van het Noordzeekanaal en daarna bezoeken we het museum. In de diverse zalen wordt verteld over het loodswezen, de havensleepdienst, Hoogovens, allerlei scheepmotoren, visserij, radiohut en brug van een schip, en bovenin de radarpost. Het museum is heel interessant.
Woensdagavond gaan we met een grote groep naar het casino van Zandvoort. We krijgen er een rondleiding, waarna sommigen een gokje wagen.

Donderdag, we vertrekken met vlieger en picknickmand naar het strand van Bloemendaal om te vliegeren. Er staat op strand een stevige wind en het is uitstekend vliegerweer. We hebben verschillende soorten vliegers en na menige keer oplaten en neerstorten, lukt het velen de vlieger geruime tijd in de lucht te houden. Zelfs de ‘Ford’-vlieger krijgen Henk en Jan in de lucht. Na het vliegeren, gebruiken we op de boulevard de meegebrachte lunch. Het was een leuke happening.

Vrijdag, alweer de laatste dag voor het vertrek op zaterdag. De meeste breken alvast tent en luifel af en ’s avonds hebben we een gezamenlijke barbeque in het jeugdhonk van de camping. Tijdens de BBQ maakt Anneke de uitslag van het vliegeren bekend en sluit daarna het evenement. Luc bedankt de organisatie; Tiny, Anneke, Rein en Theo, voor het geslaagde evenement.

Zaterdagmorgen, 12 september vertrekken de meeste weer naar huis.