home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
Nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Weekend Belfeld

19 t/m 23 mei 2005

organisatoren: Fam. Stoffels en de Fam. Ariaans

Toen we donderdagmorgen om half elf in Belfeld arriveerden, was het tegen de verwachting in stralend weer. We werden hartelijk ontvangen en voor de koffie uitgenodigd, die we in een grote kring gezeten opdronken. Het was als vanouds gezellig. De caravan werd naar zijn plaats gedirigeerd, en om twee uur verscheen iedereen aan de start voor een prachtige wandeling van ongeveer negen km door het  Limburgse land. s`avonds was een ieder weer uitgerust present bij de openingsavond, waar de Limburgse vlaai heerlijk smaakte.

Vrijdag werd er onder leiding van stadsgidsen door Venlo gewandeld. En heerlijk gelunched in het restaurant van het museum. Om tot slot in het museum  terug in de tijd te gaan.

Zaterdag fietsten we onder leiding van gidsen door het schitterende natuur en wildpark Maas-Swalm- Nette in het Limburgs-Duitse grondgebied. Een huifkar volgde ons waar mogelijk, met de niet-fietsers en de lunch. Om half twee toverden de organisatoren een barbeque uit de wagen en er werd zalige balkenbrij met appel gebakken en geserveerd op roggebrood. Dat wilde er wel in na al die kilometers. Ook was er voor drankjes en appels gezorgd . Daarna fietsten we welgemoed naar huis. We waren toe aan een neut en die smaakte!!!!
Om 20.00 uur op naar het restaurant. Er werd nu weer heel andere, maar minstens zo lekkere vlaai geserveerd. Al snel gingen de voetjes van de vloer en werd er naar harte lust gedanst en gezongen. We hadden dan ook een geweldige muzikant, die de hele avond voor ons in touw was. De avond bereikte zijn hoogtepunt toen Toos en Leo als de Momba`s optraden.  Iedereen genoot en tot slot gingen we allen gezamelijk terug naar onze caravan.

`s- Zondags begon voor wie dat wilde met een heilige mis in het grootste openluchttheater van Europa: De Doolhof.
Om half drie was een ieder daar weer voor de premiere van de Passiespelen.  3.500 mensen keken en luisterden ademloos. Het was een belevenis. We spotte er zelfs kardinaal Simonis.
Diep onder de indruk gingen we naar de plaatselijke chinees waar een heerlijk buffet voor ons klaar stond. En waar we honderd uit kwebbelden. Terug op de camping sloot Piet het evenement door iedereen te danken. Ook wij bedankten de beide families voor het vele werk door hen verzet. Wij hebben er van genoten.

Nel Weijers van Zijl

Meer foto's klik hier. Alleen beschikbaar voor leden