home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Verslag evenement Beekse Bergen van 2-9 oktober 2010


beek002Op zaterdag 2 oktober staan we met 23 caravans op twee veldjes van camping “de Beekse Bergen” in Hilvarenbeek.
We beginnen de dag met gezamenlijk koffie drinken in de grote party tent. Ondanks de regen staan we lekker droog aan party tafels in de grote tent.

Zaterdagavond, in het restaurant –de Afrika club- is de opening van het weekevenement. Hans heet ons welkom namens de organisatie; Lia, Hans, Willy en Martien. Daarna vertelt een vrouwelijke ranger over het Safari park de Beekse Bergen. Over het ontstaan van het park in 1968 en met de video vertelt ze over de wilde dieren die er wonen. Van de bekendste van de 120 verschillende soorten die er zijn, vertelt ze van de kernmerken en over hun leefgewoontes.

beek004Zondag vertrekken we naar het Safaripark om het in het echt te zien. Het is prachtig weer en erg druk in het park. We wandelen door het park, zien de roofvogelshow en nemen de safaribus terug naar de ingang.
Aan het einde van de middag is er een gezellige Happy Hour op het veldje. De organisatie verwent ons met allerlei lekkere hapjes. En tot slot heerlijke sateh met brood, zodat we het avondeten maar weglaten. Het blijft nog lang gezellig bij en in de grote party tent.

Maandag 4 oktober, bezoeken we het museum – le Dansant- in Hilvarenbeek. Dit is een zgn. boekorgel museum met allerlei orgels en dansorgels. Gedurende twee uur vertelt men over en luisteren we naar de verschillende orgels in het museum. Vooral de dansorgels van de gebr. Decap uit Antwerpen zijn indrukwekkend. Bill is vrijwilliger om op een klein draaiorgeltje te spelen. Later ontvangt Bill het certificaat van erkend orgeldraaier.

beek006Dinsdag is een spelletjes dag. ’s Morgens spelen we het blokken spel met de stokken! Met stokken moet men de blokken van de tegenpartij omgooien. We worden in groepen van drie personen ingedeeld. Steeds spelen twee groepen tegen elkaar en de winnaars gaan door naar de volgende ronde, die donderdagmorgen is. ’s Middags met prachtig nazomerweer bezoeken we weer het Safaripark. Het is nu in tegenstelling tot zondag erg rustig en we kunnen op ons gemak alle dieren van het park bekijken.
Dinsdagavond heeft de organisatie iets nieuws bedacht; we hebben een ‘mannenavond’ in de grote partytent. We spelen het scrabble spel en de winnaar is diegene die het woord met de meeste punten kan maken. Het is nog lang erg gezellig.

beek008Woensdag bezoeken we in twee groepen het bedrijf Pianka in Bladel. Painka maakt o.a. kussen en matrassen voor caravans en campers. We worden met koffie en cake ontvangen en de eigenaar vertelt ons veel over het bedrijf Pianka, dat in het Pools schuim(rubber) betekent. Door het faillissement van verschillende caravanfabrikanten is er een teruglopende markt en zoekt Pianka met succes naar andere markten voor hun schuimrubber producten. We krijgen een zeer interessante rondleiding door het bedrijf.

Donderdagmorgen is het vervolg van het blokkenspel van dinsdag met de kwart,halve en finale. Tenslotte wint het team met Hans, Martien, Lia en Willy.
Donderdagavond hebben de dames hun ‘vrouwenavond’ en spelen ook in de partytent het scrabble spel.

beek010Vrijdagmiddag met de fiets naar het likeurmuseum in Hilvarenbeek. Tijdens de rondleiding vertelt men over de vele machines die men gebruikte om likeur en frisdrank te maken. Na afloop krijgen we gratis een drankje aangeboden en voor de ABC is dit natuurlijk een ‘intikkertje’, want het is nog lang gezellig in het proeflokaal van het museum. Velen kopen ook een flesje likeur in het winkeltje.

Zaterdag, 9 oktober, alweer de laatste dag van het weekevenement. We beginnen met een brunch. De winnaars van de spelletjes worden bekendgemaakt en daarna sluit Hans het evenement.

beek012Namens het bestuur en de deelnemers bedankt Jack de organisatie- Lia, Willy, Martien en Hans.  Een erg leuke en verrassende week is helaas voorbij.

Tevens is ook het 2010-seizoen van de ABC-caravanclub ten einde. Het volgende evenement is de nieuwjaarsreceptie in 2011.