home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Weekend Baarn

“Interactief in de Koninklijke Domeinen”

9 t/m 12 september 2010

Op donderdag, 9 september staan we met 27 caravans en twee campers op camping ‘de Zeven Linden’ bij Lage Vuursche in de gemeente Baarn. Ook Nel van Vliet is deelnemer overdag en reist op en neer naar huis.
Na een paar regendagen is het gelukkig op donderdag zonnig en we drinken gezamenlijk koffie bij de organisatie- Bep, Sylvia, Hans en Jan.

Donderdag is de officiële opening van het evenement door Hans. Omdat de camping geen accommodatie heeft, kunnen we gelukkig gebruik maken van een zaaltje van Staatsbosbeheer, dat net buiten de camping staat. De organisatie heeft ons aan de spelletjes gezet en we spelen het kennis spelletje – Hoedje op, Hoedje af. Na de eerste ronde zijn de winnaars bij de dames - Annie en heren -Bert. Bert wordt de eindwinnaar omdat hij weet dat de Wolga de langste Europese rivier is.
Ook wordt het lied; Mannen tegen de Vrouwen, gezongen. Het blijft die avond nog lang gezellig, mede doordat de organisatie voor drank en hapjes heeft gezorgd.

Vrijdagmorgen wordt al vroeg Gré toe gezongen vanwege haar verjaardag. We fietsen ‘s morgens over de Larensche heide naar het Mediapark in Hilversum. In het gebouw “Beeld en Geluid”, ervaren we hoe TV en Radio gemaakt wordt op een interactieve manier, omdat je zelf meespeelt.
Iedereen ontvangt een ring met een chip er in, die aan het begin bij een oplaadpunt geactiveerd wordt. Doordat men ook zijn e mailadres opgeeft, worden alle opnames, die je daar maakt naar je e mailadres doorgestuurd, om ze thuis op de computer nog eens te bekijken. Je kunt kiezen uit allerlei bekende TV opnames van vroeger. Ook kan je meespelen in een soap, het nieuws lezen, een sterrenshow presenteren en nog veel meer. Je kunt er vele uren doorbrengen. Aan het eind van de middag fietsen we terug naar de camping.’s Avonds een gezellige avond, want we eten pannenkoeken in Lage Vuursche.


Zaterdag, een mooie zonnige dag, is er een fietstocht door de schitterende omgeving van Lage Vuursche. Onderweg maken we een stop en de organisatie verrast ons met een drankje en een koek. Uiteindelijk bereiken we kasteel Groeneveld, waar we in de kasteeltuin koffie drinken.

Zaterdagavond, een muzikale feestavond. Met behulp van Karl en Fera is het zaaltje omgetoverd tot een TV studio, waar we het TV-spel zullen spelen- IK hou van Holland -, op de TV gepresenteerd door Linda de Mol. We worden in twee groepen verdeeld; de mannen en de vrouwen en elke groep heeft drie teamleiders. Karl speelt een melodie van een bekend Hollands liedje en we moeten de titel raden. Indien ook de naam van de zanger(es) geraden wordt krijgt de groep een extra bonuspunt. Daarna wordt het liedje met behulp van Karaoke door iedereen meegezongen.
Extra punten zijn er te verdienen met de vraag welke groep kent de meest liedjes van een bekende zanger of zangeres. Het aantal moet vooraf opgegeven worden en daarna moet de groep met het hoogste aantal ze opnoemen. Tijdens een spannende avond komen uiteindelijk onze dames als winnaar uit de bus; 21-15.

Daarna blijft het lang gezellig, Karl speelt leuke muziek op de synthesizer en Leen trommelt mee. De organisatoren verwennen ons met drankjes en hapjes. De meesten gaan pas in de kleine uurtjes naar de caravan terug.

Zondag, alweer de laatste dag. De officiële sluiting is om 11.00 u  en we krijgen eerst een eenvoudige brunch en daarna sluit Hans het evenement. Hans V. bedankt namens het bestuur de organisatoren- Bep, Sylvia, Hans en Jan voor het gezellige en goedverzorgde weekendevenement in Baarn.