home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Technisch weekend Aalten

5 tot 8 oktober 2006

Op donderdag 5 oktober zijn 33 caravans gearriveerd op camping Goorzicht te Aalten in Oost Gelderland. Donderavond, na de opening van het technisch weekend door de organisatoren, vertelt de chef werkplaats van caravanbedrijf MarCar uit Eibergen over de techniek van de caravan. Ook de vele vragen van ons over de caravan worden vlot beantwoord.

De 3 excursies van vrijdag en zaterdag hebben allen te maken met techniek! Op vrijdagmorgen maken we kennis met de techniek van het metaal te snijden door middel van een water/zand straal onder hoge druk. Met een waterdruk van 4000 bar wordt het metaal gesneden zonder vervorming en verandering van de metaaleigenschappen. Men is in staat om een metaalplaat van max. 200 mm   te snijden en gebruikt voor het spuiten speciaal geïmporteerd zand uit Australië.

Op vrijdagmiddag bezoeken we de houtbewerkingsfabriek Gierkink in Vragender. Het is nog de enige fabriek in Nederland die allerlei houten borstels en vegers maakt.We zien een uit de auto industrie afkomstige robot, die is omgebouwd voor het stapelen van hard houten balken.

Vrijdagavond bezoeken we caravandealer MarCar en zien de nieuwe modellen caravans.

Stond de vrijdag in het teken van de moderne techniek, op zaterdag is de historie van de techniek aan de beurt. We bezoeken het voormalige fabriekcomplex van de DRU in Ulft. Dit fabriekcomplex is benoemd tot industriële erfgoed. De ijzergieterij DRU waar vroeger onder andere pannen, kachels en andere ijzergietwerk gemaakt werd. Op een video zien we een promotie film hoe vroeger de gietijzeren voorwerpen werden gemaakt.

In de rondwandeling wordt gedemonstreerd hoe met mallen de gietijzeren voorwerpen gegoten werden. Verder herkennen we allerlei produkten van vroeger die onze ouders en wijzelf thuis gebruikten.

Op zaterdagavond is de Line Dance groep van Henny en Albert present om demonstraties te geven en ons het Line Dancen te leren. Tot laat in de avond is het gezellig en er wordt volop gedanst op vrolijke muziek.

Zondagmorgen vroeg op voor een ochtend wandeling door het Goor; het natuurgebied waar camping Goorzicht aangrenst.

Zondagmiddag wordt het evenement gesloten. De campingeigenaar wordt gedankt voor de goede samenwerking. Onze voorzitter bedankt de organisatie; Henny, Ali, Albert en Anton voor de goede organisatie van het technisch evenement. Tot slot ontvangt ieder equipe als herinnering een miniatuur ABC-caravan, gesneden m.b.v. watersnijtechniek.