home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Verslag van de reis Senheim van 16-25 mei 2016

foto-01

Op maandag 16 mei staan we met achttien caravans en campers op camping Holländischer Hof in Senheim. De camping is mooi gelegen aan de rivier de Moezel en we staan in een straatje tegenover elkaar.
Alle arriverende deelnemers drinken welkoms koffie bij de organisatie; Els, Marijke, Jack en Johan.
foto-02Maandagavond is de opening van het evenement in de kantine van de camping. Karl heeft zijn muziekinstallatie meegenomen en speelt gezellige muziek op zijn keyboard. Johan opent het evenement en heet iedereen welkom. Hij vertelt kort het activiteiten programma. Daarna vertelt Mario, de campingeigenaar, over de camping en de Moezelomgeving.
Daarna geeft Jack toelichting over de huishoudelijke zaken.
Els en Marijke serveren koffie met appelcake. Het wordt een gezellige avond met leuke muziek van Karl.

foto-03Dinsdag, het weer heeft zich verbeterd, het is wisselend zonnig en warmer. Vroeg in de middag verzamelen we ons en wijnboer Tobias komt ons ophalen. We ontvangen elk een wijnglaasje. We wandelen met Tobias naar de Senheimer Lay; de huisberg van Senheim. Op de huisberg zijn veel wijnvelden aangelegd op de steile hellingen van de berg. Geregeld tijdens de wandeling stoppen we en drinken we een wijntje wat past bij het wijnveldje waar we dan staan. Onderweg maken we de groepsfoto, zie boven. Na drie uur en zes glaasjes wijn zijn we in het dorp terug en in de wijnkelder van Tobias drinken we het laatste glaasje wijn, waarna we een beetje soezig terugwandelen naar de camping.

foto-04Woensdag, een vrije dag. Velen verkennen per fiets de Moezelomgeving. Aan het eind van de middag hebben we een gezellig ABC ‘tje. Karl speelt op zijn keyboard lekkere meezing muziek. Het is nog prima weer, maar er is regen opkomst. De organisatie heeft voor lekkere hapjes gezorgd. Gelukkig blijft het tot het einde van het ABC ‘tje droog.

Donderdag 19 mei, we vertrekken al vroeg met de bus naar Trier. Om half elf arriveren we er. De chauffeur rijdt eerst langs de markante gebouwen van Trier en we maken een foto-06fotostop boven op de Petrisberg, waar we een prachtig uitzicht hebben op de oude binnenstad van Trier. Daarna keren we terug naar de Porta Nigra; de oude stadspoort van Trier en gebouwd door de Romeinen. Daar stappen we uit om te voet de binnenstad te bezoeken. Het is gelukkig prachtig zonnig weer geworden. Het is gezellig druk in Trier met veel toeristen. We lunchen en winkelen er. Om 14.30 uur stappen we weer in de bus op weg naar Bernkastel. We rijden de panorama route langs de Moezel.foto-05 We maken een fotostop bij Piesport, waar we van boven de Moezel kunnen bewonderen. Het is een prachtig uitzicht.
Daarna stoppen we in Bernkastel Kues. We wandelen door het schilderachtige Bernkastel. Op een terrasje eten we in het zonnetje een ijscoupe. Na afloop rijdt de bus langs de Moezel weer terug naar de camping, waar we om zes uur arriveren.

foto-07Vrijdag, een vrije dag. Aan het einde van de middag vieren Els Fluiter en Els van der Hof hun verjaardag. Zij zijn beiden tijdens de reis jarig. Karl zorgt weer voor vrolijke muziek. De dames hebben lekkere hapjes klaargemaakt en Jack en Piet zorgen dat iedereen een drankje krijgt.

foto-08Zaterdag, 21 mei. Het is prachtig zomerweer. Al vroeg vertrekken we op de fiets naar Beilstein. Op het terras aldaar drinken we koffie. Daarna varen we met het pontje naar de overzijde van de Moezel en vervolgen onze fietstocht naar Cochem. Even voor twaalven arriveren we in Cochem en iedereen verkent het leuke centrum van het bekende stadje en luncht er.
Om twee uur verzamelen we ons bij de rondvaartboot en varen gedurende een uur een stuk heen en weer op de Moezel. De zon schijnt volop en het is genieten boven op het dek. We passeren vele leuke dorpjes langs de Moezel. Daarna fietsen we terug naar de camping.

Zondag 22 mei, het is nog steeds prachtig zomerweer, hoewel er onweer wordt verwacht. Aan het einde van de middag is er een barbecue gepland. Echter net als we willen beginnen gaat het druppelen en in groepjes barbecueën we onder de luifel.

foto-09Maandag, een sombere dag met een beetje regen. Gelukkig is vandaag de activiteit binnen bij wijnboerin Carmen. Zij komt ons om 13.00 uur ophalen en loopt met ons door het dorpje Senheim. Zij vertelt over de geschiedenis van het dorp en laat ons zien hoe hoog het water van de Moezel soms gestaan heeft. Daarna arriveren we bij haar ‘proeflokaal’. Eerst zien we hoe de wijn bereid wordt in de werkplaats en daarna in de wijnkelder krijgen we de verschillende wijntjes te proeven. Carmen vertelt hoe zij foto-10als klein wijnboertje met haar man en ouders alles met de hand de wijn bereiden.
Ook wordt Els gefeliciteerd met haar 70ste verjaardag en ontvangt een bloementje van haar. Tussen de drankjes door wordt er een warme Schwiebeltaart geserveerd, dat smaakt heerlijk tussen al die wijntjes. Ook laat Carmen ons de primitieve gereedschappen zien die zij nog steeds gebruiken voor de wijnbereiding. Na afloop ontvangen Jack en Johan een fles wijn als attentie.

Dinsdag, 24 mei alweer de laatste dag. Morgen zullen de meesten alweer huiswaarts rijden. De voortenten en luifels worden afgebroken om morgen op tijd te vertrekken. ’s Avonds is het afscheidsdiner in restaurant Sunderhof in Senheim. We kunnen kiezen uit twee driegangen menu’s (kip of schnitzel).

foto-11Jack en Johan bedanken iedereen voor de gezelligheid en sluiten het evenement. Karl ontvangt voor zijn muzikale bijdrage een doos wijn. Daarna treedt een gelegenheidskoortje op; Fera, Bep en Corrie. Zij zingen een lied op de melodie van Bloody Mary  en in een paar coupletten belichten ze nog eens de leuke gebeurtenissen tijdens de reis.

foto012Tenslotte bedankt Bob namens het bestuur en de deelnemers de organisatoren: Els, Marijke, Johan en Jack voor de leuke reis. Zij ontvangen het koperen ABC-plaatje en een druivenboompje om thuis te planten.
Aan het eind van de avond nemen we van elkaar afscheid, want morgen
 -woensdag- zullen de meesten alweer vroeg naar huis vertrekken.

Einde van een leuke en gezellige reis naar Senheim.