home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Club-nieuws

Weekend-evenement Heumen

14-17 mei 2009

Op donderdag 14 mei staan we met twintig caravans op camping Heumens Bos te Heumen. Thema van dit evenement is kamperen in het rijk van Nijmegen. De organisatoren; Gonny, Willy, Arnold en Martien hebben op de camping een groot veld geregeld, waar we leuk bij elkaar staan.

Het is prachtig voorjaarsweer en menigeen heeft de omgeving van Nijmegen al verkend.
We starten het evenement op donderdagmorgen met gezamenlijk koffie drinken op het veldje.

Donderdagmiddag is er een fietstocht naar Grave; een oud vestingstadje aan de Maas. Donderdagavond is de opening van het evenement door Martien. Daarna wordt er een video vertoond van historisch Nijmegen. Daarna zien we nog de door Wim gemaakte video van het evenement in Brielle- september 2008- tijdens de wereld havendagen van Rotterdam.

Vrijdagmiddag bezoeken we het wielermuseum Velorama te Nijmegen. De gids vertelt over de geschiedenis van de fiets of vélocipede, zoals hij vroeger genoemd werd. We zien de vele exemplaren uit die tijd, te beginnen met de loopfiets, daarna de fiets met het grote voorwiel. Na de 1ste wereldoorlog kwam tengevolge van militaire vraag de ontwikkeling van de fiets echt op gang. De kettingoverbrenging kwam er en de wielen kregen luchtbanden. Ook zien we de fietsen van het Koninklijk Huis.
‘s Avonds gezamenlijk heerlijk gegeten bij de Chinees, waar de gerechten gewokt of op de bakplaat bereid werden.

Zaterdagmiddag is er een excursie naar de imkerij “Immenhof” bij Heumen. We horen en zien veel over de bijenhouderij en het winnen van honing. Ook kweekt deze imkerij “koninginnen” voor de export. We bezoeken de mooi aangelegde tuinen van het complex, met als hoogtepunt de Bali-tuin. Aan het eind van de excursie mogen we proeven van de verschillende soorten honing en krijgen we glaasje mede en honingwijn. Velen kopen in het winkeltje honing.

Zaterdagavond is er een gezellige avond met het muzikale duo “Draadloos”.
Na de koffie met gebak weten zij met meezing liedjes de sfeer er aardig in te krijgen. Later wordt er muziek gespeeld waar ook op gedanst kan worden. Aan het eind van de avond speelde Draadloos op een doedelzak en Bert kan met veel moeite genoeg lucht in de doedelzak krijgen om er geluid uit te krijgen.

Zondag, alweer de laatste dag. ’s Morgens een ochtendwandeling door de Overasseltse bossen en we lopen langs de Koortsboom. De legende van de boom is dat men vrij van ziekten blijft als men een lapje in de boom hangt. Een groepsfoto voor de boom wordt gemaakt.

Zondagmiddag is de afsluiting van het evenement in de kantine. Luc bedankt de organisatie; Gonnie, Willy, Arnold en Martien, voor het zeer geslaagde evenement.