home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Evenementen 2013

Reis Duitsland/Tsjechië/Polen

Campings
Duitsland
Campingplatz Dresden-Mockritz
Boderitzerstraβe 30, 01217 Dresden
Tsjechië
Camping Praha Klánovice
V Jehlicine 391,  19014 Praag 9/Klánovice
Tsjechië
SVR camping Actief Vernerovice

Datum
22.06.2013 tot 12.07.2013

Eerder komen / later vertrekken
Extra nachten zijn mogelijk

Bijzonderheden
voorinschrijving 1.02.2013
Uiterste inschrijfdatum
22.04.2013

Website camping
www.aktief.cz

Organisatoren
AKTIEF SRO
Bert en Mien

Beknopt Programma
za 22 juni
Aankomst in Dresden op de stadscamping, (Enschede - Dresden ± 580 km). In de loop van de middag komen de deelnemers aan op de camping, waarna een kennismakings-bijeenkomst en diner in het restaurant van de camping.
zo 23 juni
Vrij te besteden
ma 24 juni
Dagexcursie in Dresden met een stadsgids. Het centrum van de 800 jaar oude cultuurstad Dresden wordt zorgvuldig gerestaureerd. Hoewel deze werkzaamheden nog lang niet klaar zijn, doet Dresden zijn bijnaam ‘Florence aan de Elbe’ weer eer aan. De stad is zowel op het gebied van natuur als cultuur de perfecte bestemming. U komt o.a. langs de Zwinger en de Frauenkirche. De unieke sfeer van deze stad zal op ieder een diepe indruk maken.
di 25 juni
Vrij te besteden. In het natuurgebied Sächsiche Schweiz kunt u een heerlijke wandeling maken of bezoek de wereldberoemde porseleinstad Meissen. Ook kunt u het Zwinger of de Frauenkirche bezoeken.
wo 26 juni
Vertrek naar de camping aan de oostkant van Praag, geschatte rijtijd 4 uur, ± 180 km. Vignet voor de Tsjechische autowegen wordt door de reisleiding verstrekt.
do 27 juni
Vrij te besteden.
vr 28 juni
Verblijf en excursie onder begeleiding van een Nederlands sprekende stadsgids in Praag. Deze dagexcursie met openbaar vervoer, voert langs de toeristische hoogtepunten van de gouden stad. De lunch is tijdens een rondvaart op de Moldau. Bezocht worden o.a. de Praagse burcht, de Karlsbrug en het Wenceslavplein.
za 29 juni
Vrij te besteden in Praag. Het zal ons niet verbazen als u deze dag gebruikt voor een 2e bezoek aan het stadcentrum of een van de vele concerten gaat bezoeken. Informatie hierover op de camping.
zo 30 juni
Vertrek van Praag naar camping Aktief in Vernerovice, een dorpje in Noord Tsjechië ten oosten van het Reuzengebergte. Geschatte rijtijd 4 uur, ± 170 km. Door de camping beheerders Bert en Mien wordt een welkomstdrankje en hapje aangeboden. 
ma 1 juli
Nowa Ruda PL, de steenkolenmijn en het museum. Er zijn prachtige fossielen, mineralen en een interessante rondleiding ondergronds. Na de wandeling zwarte koffie en thee. Vertrek met eigen vervoer vanaf de camping in Vernerovice .
di 2 juli
Vertrek vanaf de camping en wandelend doen we de oude Bedevaartroute en maken zo    kennis met  de directe omgeving. Hierbij zal de gecompliceerde geschiedenis van het   Sudetenland centraal staan. Totale wandeling ± 5 km.
wo 3 juli 
Vrij te besteden In de loop van de middag met eigen vervoer naar het Poolse dorp Sokolowsko een vroeger wereldberoemd kuuroord. We bezoeken o.a. het Russisch Orthodox kerkje en het sanatorium van Dr. Brehmer met aansluitend een maaltijd in de  pastorie van de Orthodoxe kerk.
do 4 juli
Vertrek met eigen vervoer naar Police nad Metuje , ± 10 km, waar het  speelgoedmuseum van de Merkurfabriek wordt bezocht. De Merkur fabriek is een van de laatste  producenten van blikken speelgoed, zoals elektrische treinen, stoommachines en bouwdozen etc.. Daarna naar Broumov, ± 10 km, voor een bezoek aan het Benedictijner klooster in Broumov, bezichtiging van het plein en we nuttigen daar een lunch.
vr 5 juli
Rustdag en vanaf 16.00 uur Happy Hour op de camping en aansluitend vis- en vlees BBQ met zelf meegebrachte salades.
za 6 juli
Poolse dag. Per bus naar de markt, na de lunch bezoek aan een kuuroord. Er is gelegenheid om verschillende soorten heilwater te drinken. Daarna nog een bezoek aan de basiliek in het bedevaartsoord Wambierzyse. Aan het eind van de dag diner onderweg.
zo 7 juli
Osowka Polen. Wij bekijken hier de ondergrondse werken zoals die in de 2e wereldoorlog zijn gegraven door krijgsgevangenen. Rondleiding door Bert is ongeveer ¾ uur. Neem iets warms mee en stevige schoenen. Temperatuur onder de grond is 8ºC. Vertrek 9.30 uur met eigen vervoer vanaf de camping, terug om ± 13.30 uur.
ma 8 juli
Vertrek met eigen vervoer voor wandeling door de rotsstad ‘Adrspach – Teplice nad Metuje’. U maakt kennis met een van de grote natuurwonderen van Europa. Het grillig gevormde zandsteen is al eeuwenlang een toeristische trekpleister. Voor Goethe was deze omgeving een inspiratiebron. Lunch op eigen gelegenheid.
di 9 juli 
Met de bus en trein naar de OPAT-brouwerij in Broumov. Vertrek 13.00 uur vanaf de camping met de bus naar het station in Mezimesti, we nemen daar de trein naar Olivetin naar de OPAT-brouwerij. Bezoek museumpje en OPAT-biertjes proeven, daarna met de trein terug en maaltijd in de stationsrestauratie in Mezimesti.
wo 10 juli
Met eigen vervoer naar het klooster en basiliek Krzeszow in Polen. U wordt ontvangen in de refter met koffie en gebak, waarna een rondleiding volgt door de 2 kloosterkerken. Deze kerken zijn hoogtepunten van Europese barok en de afgelopen 2 jaar is het hele complex met EU-subsidie gerestaureerd en staat het op de lijst om Unesco monument te worden. Na de rondleiding wordt de lunch geserveerd door de zusters.
do 11 juli
Busvervoer naar afscheidsmiddag en diner in een restaurant in Ardspach of Broumov
vr 12 juli
Vertrek vóór 10.00 uur. Afstand Vernerovice – Enschede ± 840 km.
Einde van het programma, het is altijd mogelijk langer op de camping te verblijven.

ABC-artikelen
verslag

fotorapportage [ alleen voor leden]