home
algemeen
organsiatie
clubblad
evenement
nieuws
techniek
links
lid worden
leden info

 

 

Algemeen / Techniek


Maximale gewicht van uw caravan

 

Als het maximale caravangewicht hoger is dan het maximaal treklast van de auto
Let dan op!!!!!!!!
De technische commissie heeft zich verdiept in het toegestane gewicht van een auto ten opzichte van een caravan. Door veel navraag te doen aan collega’s, politie enz.

Ook is het RDW gebeld en hun de vraag voorgelegd. “Mag je met een auto die 1300 kg mag trekken, een caravan trekken die 1400 kg weegt?”

De conclusie:
Je mag nu NOG in Nederland een caravan trekken die op papier zwaarder is dan het toegestane gewicht dat je met je auto mag trekken, mits je de caravan niet zwaarder belaadt dat het toegestane gewicht van het trekkend voertuig.
Maar in het buitenland is het zo, dat je dus geen caravan mag trekken die zwaarder mag zijn dan de maximale treklast van de het trekkende voertuig.
Dit houdt dus in, een caravan die 1400 kg mag wegen en een auto die 1300 kg mag trekken in het buitenland bij controle je de kans loopt om een bon te krijgen.

Voor alle duidelijkheid ook als de caravan bij weging maar 1200 kg weegt ben je fout.
In het buitenland kan het zo zijn dat je aangehouden wordt en de papieren worden nagekeken dat je zonder wegen een bon krijgt en in het ergste geval moet je de caravan laten staan en met een passend voertuig hem weer ophalen.

Nu schrijf ik in de eerste alinea NOG, ook in Nederland wil men naar de regel toe die in het buitenland geld.
Dus mensen let op bij aanschaf van een nieuwe auto of caravan.


De verkoper zal er niet op letten en als hij het weet zal hij u de Nederlandse regel voorleggen.